Yediyüz Mutluluk

Huzur ve mutluluk insan topluluklarının yüzyıllardan beridir ulaşmaya çalıştığı yegâne duygulardır. Huzura koşmanın en kestirme yolu ise hiç şüphe yok ki İslami düsturları yerine getirmekle kabil olunabilecektir.

Yediyüz Mutluluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının sahip olduğumuz maddi varlıklardan muhtaç olan insanlar için "infak" etme şuuruna erenler mutluluğu ve huzuru kucaklayanlar oluyorlar.

İşte insan canlısının huzur ve mutluluğa olan mültezemliği ramazan ayıyla birleşince ortaya görmeyi unuttuğumuz harikulade görüntüleri de çıkardı.

Elaziz'imizde bir mahallenin gençleri tarafından oluşturulan gönüllü grubu, yaptığı çalışma ile tam yedi yüz haneye hem gıda hem de nakdi destek sağladı. 

Bu asil gençlik 24 Ocak 2020 Elazığ depremi sonrası bir araya gelerek; mahalleli gençlerden oluşturulan "Rızaiye Gönül Elçileri" topluluğu kurarak yardımlaşmaya, paylaşmaya ihtiyaç sahibi ve düşküne şefkatle uzanan çalışmalarına başladı.

Tabi mahallenin büyüklerinin destekleriyle de bugüne kadar birçok yardım çalışması yapan gönüllü gençler, aslında tüm ülkede farkındalık oluşturacak nitelikte hususi bir emsal oldular.

Bu kapsamda gönüllü gençler, daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler için girişimde bulunup damlaya damlaya bir araya gelen havuzun mahsulleri olan "gıda ve zekat" yardımlarını dağıtmaya başladılar.

Mahalle kültürümüzün eskide kalmış en güzel örneğini gün yüzüne çıkaran gençlerimizin bahtı gönülleri gibi güzel olsun. 

İnançla, imanla, sabırla ve hayırla atılan adımların arz-ı dünyayı huzurla kuşatacağını biliyoruz. Bütün mahallelerimizden böylesi öncü gençlik gruplarının oluşumunu Rabbimizden niyaz ediyor, tüm gençlerimizin yüreklerinden öpüyoruz. İyi ki varsınız gençler...