Ulaşıma Yeni Zam Yolda

Akaryakıtlara yapılan son zamlar nedeniyle Elazığ'da 15 Şubat'ta toplu ulaşım ücretleri öğrenci 3.5, tam 4 TL olmuştu. Şoförler Odasının talebi olumlu bulunursa, bu defa ücretler tam 5,5 Lira,  Öğrenci 4,5 Lira olacak şekilde güncellenecek. 

Ulaşıma Yeni Zam Yolda

Erkan Bay/ 15 Şubat'tan itibaren ulaşımda zamlı tarifeye geçilmiş ve yeni zamla birlikte minibüs fiyatları öğrenci 3.5, tam 4 TL olmuştu. 
Akaryakıta yapılan son zamlar  sonrasında yaşanan gelişmeleri Hakimiyet Gazetesi’ne açıklayan Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, yolcu taşıma tarifelerinin arttırılması için talepte bulunduklarını ve kararı beklediklerini ifade etti. 

ŞOFÖR ESNAFI ZOR DURUMDA 

Başkan Toraman  “ Akaryakıta yapılan son zamlardan sonra ulaşımda zam yapmamız kaçınılmaz bir hal aldı. Akaryakıt zamları nedeniyle şoförlerimiz zor durumda  kalıyor. Yolcu taşıma ücretlerinin arttırılması yönündeki talebimiz var. Birkaç güne kadar kesin kararın çıkacağını düşüyorum” dedi. 

“TAM 5,5 LİRA, ÖĞRENCİ 4,5 LİRA”

Toplu taşıma ücretine yapılacak zam noktasında kararlı olduklarını ve şoför esnaflarının kontak kapatma noktasına geldiğini ifade eden Toraman; "Zam kararı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Oda olarak  aldığımız karar doğrultusunda ,  yolcu taşıma tarifesinin;  tam 5,5 TL, öğrenci ücretinin ise  4,5 TL olmasını istiyoruz. Kararımızı aldık ve yetkili kurullara ilettik.  Almış olduğumuz zam kararını belediyeye ve valiliğimize resmi olarak ilettik. Artık şoförlerimiz akaryakıt zamlarına yetişemiyor. Birçok esnafımız boş gidip geliyor. Zam yapmaktan başka çaremiz kalmadı” dedi.

“ŞOFÖR ESNAFIMIZ, AKARYAKITA ÇALIŞIYOR” 

Akaryakıt zamları nedeniyle şoför esnafının para kazanamadığını ifade eden Başkan Toraman, “Şoför esnafımız kazandığı parayı akaryakıta harcıyor. Bizler de mutlu değiliz zam yaptığımız için ama gelinen noktada zam yapılması kaçınılmaz oldu. Şoför esnafımız, evine ekmek götüremiyor” dedi. 

TAKSİLERDE “İNDİ BİNDİ” 30 TL OLACAK 

Taksici esnafı için de çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Toraman,“ Taksilerde  indi-bindi ücretini de  30 TL yapacağız. Ancak böyle bir ortamda bu ücrette yeterli değil. Esnafımız araçlarının bakımını bile artık yapamaz hale geldi. Bizim şuan tek isteğimiz zam talebinin karşılanması” dedi.

383 TOPLU ULAŞIM ARACIMIZ VAR

Başkan Toraman, “Biz bu zammı isterken neye göre istiyoruz, BAĞKUR primi, araç bakımı, lastik bakımı, araç yenileme gibi şeylere göre bakıyoruz. Mazot fiyatları zaten bellidir. Elazığ’da 383 tane toplu ulaşım aracı var. Belediye’nin de 66 tane var. Bu ortamda hepimiz zarar ediyoruz” dedi.

“KİMSEYİ MAĞDUR EDEMEYİZ”  

Başkan Toraman, “Şuan mazot 23 lira oldu. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor esnafımız. Ben gittim gezdim ve incelemelerde bulundum. Duraklarda esnaflarımızla konuştum. Hem vatandaşlarımızı hem de şoförlerimizi mağdur etmeye hakkımız yok. Bugünler inşallah geçecek. Her darlığın bir genişliği olacak” dedi.