'Ulaş'an Başkan

İlimizde faaliyet gösteren birçok oda ve esnaf derneği var bir de Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası var. Bu Odanın samimi, gayretli ve atak başkanı Mitat Ulaş.

'Ulaş'an Başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soy ismi gibi başta üyeleri olmak üzere her yere, her soruna ulaşan ve çözümler getiren bir yapıya sahip.

Birçok oda, dernek ve vakıf başkanının kendi içinde olduğu gibi üyelerine de kapalı bir oda başkanı profilini yok edip, şehrin dinamikleri ile sürekli iletişimde olan, onları makamlarında ziyaret eden ya da kendi odasında misafir eden farklı ama her hâlükârda herkesin takdirini kazanan bir örnek başkan konumunda.

Mitat Ulaş, deprem ve pandemi döneminde sadece üyelerinin değil tüm şehir halkının yardımına koşan ve yardım ekiplerinde gönüllü yer alan fedakâr bir Elazığ insanı profili de ortaya koydu.

Mitat Ulaş, tüm bu gayretleri yanında kurumlarımızın verdikleri destekleri de yakından takip ediyor ve odası ve üyelerini geliştirmek adına projeler hazırlıyor.

Fırat Kalkınma Ajansı’na,  2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Temmuz-Ağustos Döneminde 15 başvuru yapılmış, bunlardan 9’unun kabul edilmiş.  Elazığ’dan tek kabul edilen proje ise Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası’nın “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” projesi.

İşte FKA tarafından kabul edilen projeler:

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü-Korunan Alanlarda Drone Gözleri.

Bingöl İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü-Gönüllere Dokunabilmek İçin Gelişiyorum.

Bingöl İş Kadınları Derneği-Güçlü Kadın Güçlü Bingöl. 

Bingöl Üniversitesi-Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Akreditasyonu.

Sınırlı Sorumlu Battalgazi’nin Kalbi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi-Kadın Eli Toprakta.

Battalgazi Belediye Başkanlığı-Arslantepe Höyüğü ve Battalgazi İlçesi Destinasyon Yönetimi Planı.

Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası-Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi. 

 Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Eğitimde Sosyal İnovasyon Kültürünün Geliştirilmesi.

Listeye dikkatli bakıldığında Elazığ’dan tek projenin kabul gördüğü ortaya çıkıyor. 15 proje başvurup 9 proje kabul edildiğine ve bunlardan 5’inin Malatya, 3’ünün Bingöl iline ait olduğuna bakarak, ilimizden FKA’ya çok da proje göndermediğimiz acı gerçeği çıkıyor ortaya.  

STK’lar yanında yerel yönetimlerin bu avantajları neden yeterince değerlendirmedikleri ve proje üretemedikleri konusunu takdirlerinize bırakıyor Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş başkanımızı her alanda ortaya koyduğu başarılardan dolayı tebrik ediyoruz.