İlçelerin Hizmet ve Tanıtım Karnesi

Elazığ'ın ilçe belediyelerinin kısıtlı imkânları ile yaptığı çalışmalar dikkat çekerken, tanıtım noktasında ciddi sorunlar yaşadıkları gözlemleniyor. Birçok ilçe belediyesinin internet siteleri aktif değil, geçmiş yılların haberleri ve bilgileri duruyor. İlçelerimizin imajı için kötü bir görüntü oluşturan bu durumun en kısa sürede giderilmesi isteniyor.

İlçelerin Hizmet ve Tanıtım Karnesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi ve turizm potansiyelleri ile ülkemizde önemli bir yere sahip olan Elazığ’ın ilçelerindeki belediyelerin yaptığı çalışmalar her zaman kamuoyunun merakla takip ettiği konuların başında geliyor. 

HAKİMİYET GAZETESİ OLARAK ARAŞTIRDIK 

Yerel yönetimlerin bulundukları ilçelerdeki hizmetleri gerek kendilerine ait internet sitelerin de gerekse sosyal medya hesaplarında sürekli paylaşılarak, vatandaşlara bilgiler veriliyor. Elazığ’ın ilçeleri olan Alacakaya, Ağın, Baskil, Keban, Arıcak, Kovancılar, Maden, Karakoçan, Sivrice ve Palu, hem tarihi hem de kültürel yapısı ile büyük önem taşırken, ilçelerdeki belediyelerin hizmetlerini de Hakimiyet Gazetesi olarak araştırdık.

HİZMET VAR TANITIM YOK 

Yapılan çalışmalar, hizmetlerin vatandaşlara yansıması ve tanıtım anlamında yaptığımız incelemeler de oldukça şaşırtıcı sonuçlar çıkardı. Elazığ’ın birçok ilçe belediyesi hizmetler ve tanıtım anlamında büyük başarı gösterirken, bazı ilçeler ise oldukça başarısız bir görüntü çiziyor. 

Yaptığımız araştırmalar sonucu Elazığ’ın ilçe belediyelerinin yaptığı çalışmalar ve tespit ettiğimiz eksiklikler şöyle: 

ALACAKAYA BELEDİYESİ: 

Elazığ’ın güneydoğusunda ve Elazığ il merkezine 85 kilometre uzaklıkta olan Alacakaya İlçesi; Maden, Palu, Arıcak, Ergani ve Dicle İlçeleri ile çevrelenmiş olan bir ilçe olarak dikkat çekiyor. 

İlçede zengin krom yataklarının yanı sıra, Elazığ Vişnesi adı ile anılan dünya çapında kalitesi ve rengi ile özel bir yere sahip zengin mermer yatakları da bulunuyor. Alacakaya,  1987 yılında Belediye 1990 yılında da ilçe olmasının ardından belediyecilik anlamında önemli çalışmalar yapıldı. 
Alacakaya ilçesinin mevcut Belediye Başkanı olan Başaran Yaşlı, ilçe de oldukça sevilen bir kişi olarak dikkat çekerken, yaptığı çalışmalar ile de ilçenin kalkınmasına önemli katkılar sunuyor. Özellikle alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarına önem veren Başaran Yaşlı, ilçenin ekonomik anlamda kalkınması için de girişimlerde bulunuyor. 

ESNAF GEZİLERİNE ÖNEM VERİYOR 

Alacakaya ilçesinde bulunan esnaf ve vatandaşlar ile de sık sık toplantı düzenleyen ve ziyaretlerde bulunan Yaşlı,“ Esnafımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip taleplerini dinledik. Modern bir Alacakaya için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduğumuzu biliyorlar. Hangi bilinçle yola çıktıysak yine aynı şekilde yolumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Her şey Alacakaya için.”demişti.

BELEDİYENİN WEB SİTESİ GÜNCEL DEĞİL 

Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı’nın sosyal medya hesabı ve Belediye’ye ait sosyal medya hesapları oldukça aktif olarak kullanılırken, belediyeye ait internet sitesinin ise çok güncel olmadığı gözlemleniyor. 2020 yılına ait haberler ve bilgilendirmelerin yer aldığı internet sitesi, özellikle yabancı insanların bilgi almak için girdiklerin de şaşkınlık yaşamalarına neden oluyor.  En kısa sürede bu eksikliğin giderilmesi ve internet sitesinin güncellenerek, vatandaşların hizmetine sunulması gerekiyor. 

AĞIN BELEDİYESİ: 

Ağın ile Elazığ il merkezi arası 77 kilometredir. Ağın 1954 yılında bir bucak iken ilçe olmuş ve Elazığ'a bağlanmıştır.  Ağın ilçesinin okuma oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Ağın huzurun ve sükûnetin diğer bir adı olarak bilinir. 

TANITIM NOKTASINDA OLDUKÇA BAŞARILI 

Elazığ’ın doğal güzellikleri ile ünlü Ağın İlçesinin Belediye Başkanı Ali Uslu, göreve geldiği ilk günden itibaren gerek ilçenin altyapı çalışmaları ve tanıtımı noktasına birçok önemli hizmeti hayata geçirdi. Ağın ilçesinde yaptıkları hizmeti oldukça profesyonel bir ekip ile sosyal medya hesaplarından paylaşan ve vatandaşları bilgilendiren Başkan Uslu, ilçe de hayata geçirdiği birçok hizmeti de ulusal medyaya taşıyarak gündem oldu. 

RESMİ WEB SİTESİ GÜNCEL DEĞİL 

Ağın Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında gösterdiği başarı, ne yazık ki belediyeye ait resmi web sitesinde görülemiyor. 2020 yılına ait haberler ve görsellerin olduğu web sitesi, Ağın ilçesi hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin hayrete düşmesine neden oluyor. 

BASKİL BELEDİYESİ:

Baskil ve çevresinin de içerisinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi birçok medeniyetin kurulmasına beşiklik etmiş birçok beylik, devlet ve imparatorluğun kurulmasına mekân teşkil etmiştir.

Baskil ve çevresi Mezopotamya ile Anadolu’yu birbirine bağlayan yollar üzerinde bulunmaktadır. Kalkolitik ve Neolitik döneme ait Şemsiyetepe Höyüğü, İmikuşağı Höyüğü ve Habibuşağı Höyüğü bulunmaktadır. 

Baskil; orta ve son tunç çağına ve Hitit dönemine ait bulgular İmikuşağı ve Şemsiyetepe Höyüklerinde rastlanmaktadır. Bu yerleşim yerleri Hitit ve Hurri mücadelesinin yaşandığı bir bölge olmuştur. Demir çağa ait bulgular Asurlara ait olup Kaleköy, İmikuşağı, Şemsiyetepe ve Habipuşağı Höyüklerinde ele geçirilmiştir.

TARİH VE TURİZM POTANSİYELİ SAHİPSİZ 

Elazığ’ın en önemli ilçelerinden biri olan Baskil ilçesi hem tarihi yapısı ile hem de kayısısı ile tüm ülkenin yakından tanıdığı bir ilçe konumunda. Son yıllarda keşfi yapılan kanyonlar ile büyük bir üne kavuşan Baskil, turizm konusunda yeterli hizmeti alamadığı için de dikkat çekiyor. 

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, ilçede her kesimden insanın desteğini alan bir belediye başkanı olarak dikkat çekiyor. Özellikle ilçenin yerel yönetim konusunda yaşadığı sıkıntıları çözen ve altyapı çalışmalarına önem veren Akmurat, ilçenin kültürü ve kayısısı içinde önemli girişimlerde bulunuyor. 

SOSYAL MEDYA VE WEB SİTESİ GÜNCEL

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın sosyal medya hesapları ve belediyeye ait internet sitesi oldukça güncel olarak dikkat çekiyor. Belediyenin yaptığı çalışmalar sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden yayımlanırken, vatandaşların da bilgilendirilmesi için önemli bilgiler yer alıyor. 

TANITIM NOKTASINDA AKTİF ROL OYNAMALI 

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yaptığı çalışmalar oldukça dikkat çekerken, ilçenin tanıtımı noktasında ise yetersiz bulunuyor. Özellikle ilçe turizm için projeler geliştirmesi ve bakanlıklar ile sürekli diyalog halinde olması isteniyor. 

KEBAN BELEDİYESİ: 

Keban İlçesi il merkezine 46 kilometre uzaklıktadır. Keban denince akla ilk olarak Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali gelir. Ayrıca Keban İlçesinde Çırçır Şelalesi Keban Alabalık Tesisleri bulunmaktadır. Doğal güzelliğinin yanı sıra Yurtiçine ve Yurtdışına Alabalık ihracatı yapılmaktadır.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise ilçede önemli hizmetleri hayata geçirmiş ve her kesimden insanın desteğini alan bir başkan olarak göze çarpıyor. Girdiği seçimler de her zaman başarı ile çıkan Başkan Atlı, özellikle ilçenin temizliği konusunda çok hassas davranıyor. Ekipler ile birlikte yol kenarında bulunan çöpleri temizleyen ve her vatandaşın sorunlarına duyarlılık gösteren Başkan Atlı, sosyal medya hesaplarını da oldukça aktif kullanıyor. 

WEB SİTESİ GÜNCEL DEĞİL 

Keban Belediyesine ait internet sitesi de diğer birçok belediye siteleri gibi güncel değil. İlçenin tanıtımı noktasında ve belediye hizmetlerinde eski bilgilerin yer aldığı web sitesinin güncellenmesi ve aktif olarak vatandaşın hizmetine sunulması gerekiyor.  Yapısı itibariyle oldukça zengin bir ilçe olan Keban’da belediyenin sosyal projelere yönelmesi ve özellikle yaz aylarında ilçenin tanıtımı noktasında festivaller ve her kesimden vatandaşın gelebileceği turizm alanları yapması isteniyor. 

ARICAK BELEDİYESİ: 

İlçemiz, Doğu Anadolu bölgesinin güneyinde, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin geçiş bölgesinde yer almaktadır. İlçe genel olarak dağlık, meşelik, çalılıktır ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. İlçemizin kuzeyinde Ak Dağlar ve Palu İlçesi, güneyinde İnceburun dağları ile Hani ve Dicle ilçeleri, doğusunda Servi dağları ile Genç ilçesi, batısında ise Alacakaya ilçesi ile çevrilidir.

Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım ise ilçenin kronikleşmiş birçok sorununu çözerken, ilçenin altyapı çalışmalarına da önem veriyor. Özellikle dağlık bölgeler de bulunan yerleşim yerlerine belediyenin hizmetini götüren Başkan Yıldırım, tanıtım anlamında ise oldukça başarısız bir görüntü çiziyor. 

Gerek belediyenin gerekse belediyeye ait internet sitesinin güncel olmadığı dikkatlerden kaçmıyor. Yapılan çalışmaların vatandaşlara sunulma noktasında başarısız bir görüntü çizen Arıcak Belediyesinin en kısa sürede bu eksikliği gidermesi gerekiyor. 

KOVANCILAR BELEDİYESİ: 

Elazığ'ın doğusunda yer alan ilçe, il merkezine yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta. Bingöl Elazığ karayolunun Tunceli karayolu ile kesiştiği kavşakta yer alan ilçe düz ve geniş bir ova üzerine kurulmuştur. Yerleşim alanı genellikle yol boyunca uzanmaktadır.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, seçildiği ilk günden itibaren ilçenin gelişimi için birçok önemli projeyi hayata geçirmeyi başardı. Mesire alanları, parke ve asfalt yollar, altyapı ve kanalizasyon gibi birçok hizmeti gerçekleştiren Başkan Akpınar, vatandaşlar ile de kurduğu sohbetler ile de dikkat çekiyor. 

İLÇENİN TANITIMI YETERSİZ 

Yapılan çalışmaları ve biten projelerin müjdesini sosyal medya hesaplarında duyuran Başkan Akpınar, belediyenin de web sitesinin de aktif olarak kullanılmasına büyük önem veriyor. İlçenin ekonomik anlamda kalkınması için birçok projeyi hayata geçirirken, tanıtım noktasında ise başarısız bir görüntü çiziyor. Kovancılar ilçesinin doğal güzellikleri ve turizm konusunda potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışmaların yapılmasını isteyen vatandaşlar, Kovancılar Belediyesi’nin bu konuda öncülük etmesini istiyor. 

MADEN BELEDİYESİ: 

Elazığ’a 80 kilometre uzaklıkta, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan ilçe, derin bir vadide kurulmuş. 1927’den sonra Elazığ İline bağlı bir ilçe haline getirilmiştir. Bakır işletmesi ilçenin ekonomik açıdan can damarını oluşturur. İlçeye ulaşım kara ve demiryolu ile sağlanmaktadır. 
Yaşanan heyelan nedeniyle zor günler geçiren ve yaşanan gelişmeler nedeniyle kamuoyunu oldukça meşgul eden Maden ilçesi, tarihi ve misyonu ile önemli bir konumda yer alıyor. Maden Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar sosyal medya hesaplarından çok fazla paylaşılmasa da medya kuruluşlarının gerçekleştirdiği ziyaretler de göz ile görülen değişimler dikkat çekiyor. 

TANITIM VE BİLGİLENDİRME NOKTASINDA BAŞARISIZ 

Tanıtım ve bilgilendirme noktasında çok başarılı olamayan Maden Belediyesi, heyelan sorunu nedeniyle de bu aralar sessiz bir şekilde hizmetlerine devam ediyor. İlçenin sorunlarına kendi güçleri doğrultusunda çözüm arayan Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, yaptıkları çalışmaları anlatmak ve ilçede yaşanan son gelişmeleri paylaşmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanması gerekiyor. 

KARAKOÇAN BELEDİYESİ:

Karakoçan ilçesi, Elazığ-Bingöl Karayolunun 100.km’sindeki kavşağın 4 kilometre kuzeyindedir. Elazığ iline 104 kilometre Bingöl iline 46 km. uzaklıktadır. Yapısı ve doğası ile Elazığ’ın en önemli ilçelerinde biri olan Karakoçan, turizm konusunda da önemli bir potansiyele sahiptir. 

AKTİF BİR BELEDİYE 

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba girdiği yerel seçimlerde büyük bir sürpriz yaparak, belediye başkanlığını kazanmış sadece Elazığ’ın değil tüm ülkenin dikkatini çekmişti.

 İlçenin geçmiş yıllarda yaşadığı sorunların çözümü için girişimler de bulunan Akbaba, özellikle yerel yönetim hizmetlerinde vatandaşların rahat etmesi için birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan ve rutin paylaşım cümleleri yerine sıcak ve zaman zaman mizaha kaçan paylaşımları ile dikkat çeken Başkan Akbaba, belediyenin web sitesini de aktif kullanılması için büyük bir gayret gösteriyor. 

TURİZM KONUSUNDA ATAĞA GEÇMESİ LAZIM 

Karakoçan ilçesi tarihi ve kültürel yapısı ile önemli bir konumda iken tanıtım anlamında sıkıntı yaşıyor. Karakoçan Belediyesi’nin kısıtlı imkânları ile tanıtımlar yapılsa da yeterli olmadığı gözlemleniyor. Kaplıcaları ve tarihi mekânları ile turizm merkezi olması gereken ilçenin, ciddi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu gözlemleniyor. 

SİVRİCE BELEDİYESİ: 

Elazığ’ın turizm konusunda en önemli ilçesi kuşkusuz Sivrice ilçesi. Hazarbaba ve muhteşem görüntüsü ile Hazar Gölünü içinde barındıran Sivrice ilçesi, Geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem de ağır darbe almıştı. Depremden sonra yapılan çalışmalar nedeniyle yaralarını sarmaya çalışan ilçemiz, turizm konusunda da sık sık ülke gündemine gelerek dikkat çekmişti. 

Sivrice Belediyesi de depremden sonra kısıtlı imkânları ile çalışmalarını sürdürmeye çalışırken, ilçenin eksikliklerini giderme noktasında çalışmalarını yürütüyor. Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, ilçe sakinlerinin desteğini alarak kazandığı seçimler sonrası altyapı çalışmalarına önem vererek dikkat çekmişti. 

ÇEVRE KİRLİLİĞİ HEP GÜNDEMDE 

Elazığ’ın en önemli turizm merkezi olan Hazar Gölü’nün çevresinde yaşanan kirlilik sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Piknik alanları ve Hazar Gölü’nün çevresinde bazı vatandaşların sorumsuzca bıraktığı çöpler nedeniyle kamuoyunda da tepkiler meydana gelmiş ve bu sorunun çözümü için ilgili kurumların çalışma yapması istenmişti. 

Sivrice Belediyesi’nin kısıtlı imkânları ve personel yetersizliği nedeniyle çok aktif olamaması nedeniyle ilgili kurumların da ilgisizliği bu sorunu hep gündemde tuttu. Vatandaşların en büyük isteği ise Hazar Gölü’nün çevresinin temiz olması için bütün kurumların el birliği ile koordineli bir şekilde çalışması ve denetimlerini yapması. 

HEP AYNI SORUN, İNTERNET SİTESİ GÜNCEL DEĞİL 

Elazığ’ın birçok ilçe belediyelerin yaşadığı sorunların aynısı Sivrice Belediyesinde de görülüyor. Bölgesinden önemli bir turizm yeri olan Sivrice’nin belediyesine ait internet sitesi eski bilgiler ve eski haberler ile dolu. 2020 yılına ait bilgilerin bulunduğu web sitesi, ilçenin imajı içinde olumsuz bir görüntü sergiliyor. 

PALU BELEDİYESİ: 

Elazığ’ın Palu ilçesi tarihi ve kültürel misyonu ile ilimizin en fazla dikkat çeken ilçelerinden biri olarak gözlemleniyor. Yetiştirdiği siyasi kişiler ile sadece ilimizde  değil ülkemizde de tanınan Palu, geçmiş tarihi ile de büyük bir önem taşıyor. 

PALU’DAN HABERİMİZ YOK 

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, halk tarafından sevilen bir isim olarak dikkat çekerken, yapılan hizmetler noktasında da ilçenin sorunlarına çözüm arıyor. Altyapı, kanalizasyon ve yaşam alanları oluşturmak için birçok proje geliştiren Başkan Yıldırım, hizmetlerin tanıtımı noktasında ise görevden alınan Efrayim Ünalan’ın  yerine belediye başkanı olarak seçilmesi nedeniyle  çok aktif bir görüntü çizmiyor.  

Kendi sosyal medya hesaplarını ve belediyenin internet sitesinin güncel olması büyük bir avantaj olarak görülürken, medyadan uzak olması ise eksiklik olarak görülüyor. Medyada fazla yer almaması ve yapılan hizmetlerin medyaya tanıtılması noktasında büyük eksiklikler olarak ifade ediliyor. 
 Köklü bir geçmişe sahip Palu ilçesin de yapılan hizmetlerin medyada yer alması için ciddi bir çalışma yapılması ve profesyonel bir ekip ile her gün yapılan çalışmaların medya kuruluşlarına servis edilmesi isteniyor.