TÜRK KADINI MİLLİ MÜCADELE RUHUNA SAHİPTİR

Elazığ Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen milli mücadele dönemlerine damga vurmuş kadın kahramanlarımızı anlatan 'Ezelden Ebede Kadın Kahramanlarımız' adlı tiyatro oyunu gösterimi devam ediyor.

 TÜRK KADINI MİLLİ MÜCADELE RUHUNA SAHİPTİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oyunun gala gösterisine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve eşi Nebahat Yanılmaz, Elazığ Belediye Başkan Yardımcıları Abdulhakim Aydın, İrfan Ergüven, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ezelden Ebede Kadın Kahramanlarımız” isimli tiyatro oyunu ikinci gününde vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Belediye Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 10.00 ve 19.00 saatlerinde günde iki seans şeklinde ücretsiz olarak düzenlenen “Ezelden Ebede Kadın Kahramanlarımız” tiyatro oyunu cumartesi günkü seansların ardından son bulacak.

İzleyenlerden büyük beğeni toplayan tiyatro oyununda kadınlarımızın milli mücadele döneminde verdiği mücadele ve 15 Temmuz hain darbe girişimindeki kahramanca duruşları canlandırıldı.

Tiyatro oyununu izlerken oldukça duygulandığını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kahramanlarımızın varlığıyla, mücadelesiyle bugün ülkemizde hür bir şekilde yaşadığımızı belirterek açıklamasında şunları söyledi: “Biz bu ülkede fiili bir Kurtuluş Savaşı'nı 15 Temmuz'da verdik. Evlatlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımız 15 Temmuz'da yeni bir Kurtuluş Savaşı'nın mücadelesini verdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kadınlarımızın vermiş olduğu mücadeleyi unutmak mümkün değil. İki aylık bebeğini gece saat ikide meydanı terk etmemek için al bayrağımızı ona yorgan yaparak oraya yatıran genç annemizden, 70-80 yaşlarında ben de meydanı terk etmeyeyim 99'luk tesbih ile bir taraftan zikir ederken, bir taraftan gözlerinden yaşlar akıtan ninelerimizi biz gördük. Vatanımız uğruna şehit düşenleri bu vatan uğruna bütün varlıklarından vazgeçenleri elbette unutmamalıyız. Bugün yurt içinde ve yurt dışında hainlere, teröristlere, vatanı bölmek isteyenlere, bu vatanı yok etmek isteyenlere karşı müthiş bir mücadele veriyoruz. Evet şehitlerimiz var. Birçok kahramanımız şehit düşüyor ancak bilelim ki eğer bu ülkede biz bugün ayakta duruyorsak, bu ayakta duruşumuz Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen 250 bin şehidin eseridir ”dedi.

“BURASI ELÂZİZ, MAMURAT-ÜL AZİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elâzığ’ın milli ve manevi değerlerine bağlı bir şehir olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Elâzığ tarih boyunca vatanı uğruna ülkesi, bayrağı uğruna şehadeti göze almış olan bir şehirdir. Dolayısıyla inanıyorum ki buradaki her kadınımız bir Şerife Bacı’dır, bir Nene Hatun’dur, her erkeğimiz şehadeti göze almış olan vatanını korumak uğruna canını feda edecek olan insanlardır. Ben İstanbul'dan şehrimize gelen ve üç gün boyunca bizlerle birlikte olacak olan tiyatro ekibine çok teşekkür ediyorum.”