Turizmin Kader Toplantısı

İlimizin turizm potansiyellerinin harekete geçirilmesi ve şehrin ekonomisine katkı sunulması amacıyla önemli adımlar atan vali toraman, sektörün en önemli tarafı olan turizm acenteleri ve tur rehberleri ile toplantı yaparak, bu alanda önemli bir eksikliğin giderilmesini sağladı.

Turizmin Kader Toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sorunlarını çözme noktasında attığı adımlarla örnek bir yöneticilik sergileyen Elazığ Valisi Ömer Toraman, şehrin turizm potansiyelleri ve değerlerinin öne çıkarılması yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Sivrice ile Hazar Gölü ve Harput’un yeni sezona hazırlanması ile ilgili yapılan toplantılardan sonra, ilimizin öne çıkan tarihi ve turistik merkezlerinin tur güzergâhlarına daha yoğun bir şekilde alınması amacıyla yapılan toplantı şehrimiz adına önemli bir adım ve umut oldu.

Turizmin Kader Toplantısı

FIRAT TURU BAŞLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizmin canlandırılması amacıyla 2022 Yılı Fırat Turu Destek Programı başlatılmıştı.

Başlatılan bu program çerçevesinde ilimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin sayısını ve memnuniyetini artırmak amacıyla Vali Ömer Toraman başkanlığında toplantı gerçekleştirilmesi, bu konuya verilen önemi ortaya koydu.

Turizmin Kader Toplantısı

SEKTÖRÜN TÜM TARAFLARI BİR ARADA
Yerli ve yabancı turist sayısını arttırmayı hedefleyen program doğrultusunda Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, TÜRSAB Doğa ve Kültür Tur Acenteleri ve tur rehberleri ile bir araya geldi.

Toplantıya Vali Toraman, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu katıldı.

Turizmin Kader Toplantısı

TORAMAN: “TURİZMDE İDDİALIYIZ”
Muazzam bir coğrafyaya ve tarihe sahip olduklarını belirten Vali Toraman, “Biz de bunun çabası içerisindeyiz. Yukarı Fırat Havzası gerçekten çok güzel bir havzadır. Türkiye’nin belli bölgeleri turizmde ilerledi ama böyle bekleyen havzalar var. Bunlardan biri de Yukarı Fırat Havzası. Elazığ’da bir deprem yaşandı ve arkasından salgın yaşandı. Elazığ’ın artık normal gündemine dönme ihtiyacı var. Kalkınma, üretme, gelişmeye odaklanmaya çalışıyor. Turizmde de belli bir iddiası olan bir ildir. Havzalarda bazen bir il tek başına yetmiyor. Birden fazla ili içerisine alan organizasyonlara ihtiyaç duyuyor. Bu konuda da iş birliği yapmak istiyoruz, yalnızca Elazığ olarak düşünmüyoruz” dedi.

Turizmin Kader Toplantısı

YOĞUNLU: “ACENTE SAHİPLERİ BURAYA GETİRECEKLERİ TURLARIN BİR TÜR ETÜTLERİNİ YAPIYORLAR”
Öncelikle bölgenin turizm potansiyelini analiz ettiklerini ifade eden FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise şunları söyledi: “Daha sonra da turizm gruplarımıza yönelik çalışmaya başladık. Bölgemizde doğa turizmi gerçekten geliştirilmeye değer. Kentimiz, kültürümüzle birleştirildiğinde bu bölgenin markalaşabileceğini düşündük. Türkiye’de gerçekten çok önemli trekking turları yapan acente sahipleri buradalar. Bu program ilimizin tanıtımı içeriğinde olacak. Diğer taraftan acente sahipleri buraya getirecekleri turların bir tür etütlerini yapıyorlar”

 

Turizmin Kader Toplantısı

HARPUT’A GÜNDE 20 TUR OTOBÜSÜ GELİYOR
Tarihi Harput Mahallesine yaz sezonunda günde ortalama 20  tur otobüsü geldiğini ifade eden Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat,; “Bu ciddi bir sayı. Son zamanlarda Harput’ta ciddi bir hareketlilik var. Harput’a gelen misafirler türbeleri, kaleyi, camileri ve tarihi yerleri gezip bilgi alıyorlar. Harput hak ettiği değeri görmeye başladı.” dedi. 

Harput’ta Elazığ Belediyesi tarafından yapılan cam teras ve diğer çalışmalara ziyaretçilerin çok ilgi gösterdiğini ifade eden Muhtar Demirpolat, “Fotoğraf ve video çekerek, paylaşıyorlar. Bu durumlar da ilimizin reklamı için iyi oluyor. Önümüzdeki günlerde açılacak müzeler ile daha  fazla yerli ve yabancı turist bekliyoruz.” dedi.

Turizmin Kader Toplantısı

DEMİRPOLAT; “VALİ TORAMAN’IN TOPLANTISI ÖNEMLİ”
Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın turizmin  gelişmesi için yaptığı toplantının  ilimiz ve Harput için önemli olduğuna dikkat çeken Harput Muhtarı  Demirpolat; “Harput’un gelişmesi ve tanıtımı için yapılan toplantıyı önemsiyoruz.” dedi.