Turizm Çalıştayı Yapsak mı?

İlimizin eğitim ve sağlıkta bölgesinde bir merkez olabileceğine dair sayısız yazılar yazdık bu köşelerden. Özellikle son yıllarda Cip köyünde bulunan termal su ile kurulacak olan kaplıca tesislerinin ilimize katkılarını turizme yansıtmakla ilgili bu gayreti olumlu bir adım olarak görüyoruz.

Turizm Çalıştayı Yapsak mı?

Fırat Üniversitesi ile eğitim şehri,  Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Fırat Üniversitesi hastanesi ve alanlarında birbirinden başarılı hizmetlere imza atan diğer özel hastanelerimizle bölgemizde bir sağlık üssü olmak gibi bir üstünlüğümüze bir de sağlık turizminin eklenecek olması, büyük bir imkân ve avantaj olarak önümüzde duruyor.

Kamunun ve yöneticilerimizin gördüğü halde adım atmakta tereddüt ve üşengeçlik yaşadığı bu konuda Enternasyonal Turizm ve Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği adIm atmış ve resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle “Elazığ Sağlık Turizmi Çalıştayı” düzenlenmiş.

Başarılı ve gerekli bir adım. Keşke aynı çalıştay, birçok zenginlik ve potansiyeli bağrında bulundurduğu halde hala yolu bile olmayan kanyonları konuştuğumuz bu günlerde ilimiz turizm için de yapılsa. 

Her kurumun topu başka kuruma attığı turizm konusunda tüm kamu kurumları ile birlikte sektörün temsilcilerinin katılımı, STK’ların destek ve önerileriyle bir çalıştay yapılsa ve burada öne çıkan eksikliklerin giderilmesi için ilgili kurumlara süre verilerek tamamlanması sağlansa.

Bu konuda hangi yönetici ve kurumla görüşülse aynı temennilerde bulunuyorlar lakin hiç kimse adım atma ve bunu hayata geçirme konusunda inisiyatif almıyor.

Görünen o ki resmi kurumları harekete geçirecek güç de artık STK’larda ve bu konuda önlerine ciddi hedefler koyan oluşumlarda.  Bu nedenle, kamunun hantallığını  üzerinden atması için yürekli ve girişken STK’ları buradan göreve çağırıyoruz.