TURİZM BAŞKA BAHARA

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM'IN YOĞUN BİR GAYRET GÖSTERDİĞİ İLİMİZİN TURİZM POTANSİYELLERİNİN ORTAYA ÇIKARTILMASI VE TURİZME KAZANDIRILMASI YÖNÜNDEKİ ÇALIŞMALARI İLGİLİ KURUMLAR VE BÜROKRATLARIN HANTALLIĞI SEBEBİYLE RAFA KALKMIŞ DURUMDA

TURİZM BAŞKA BAHARA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın rutin valilik görevlerinin ötesinde şehrin ekonomik, sosyal ve turizm açısından kalkınmasına yönelik gayreti  vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenip takdir edilse de bürokratların hantallığı ve ilgisizliği  sebebiyle hayata geçirilemiyor.

YATIRIM BİRİNCİ ÖNCELİK

Vali Kaldırım, ilimizin  ekonomik açıdan kalkınması ve istihdama katkı sağlaması amacıyla il dışında özellikle İstanbul’da gerçekleştirdiği özel görüşmeler netice vermiş ve birçok yatırımcı şehrimizde gerçekleştirecekleri projelerin temellerini atmışlardı.

Kurumsal yapıları oturmuş köklü firmaların sırf ilin valisinin daveti üzerine harekete  geçerek Elazığ’da yatım yapma kararları sevinçle karşılanmış ancak yatırım konusunda ilgili bürokratların mevzuatı uygulama hususundaki zorlaştırıcı tavırları da yine yatırımcılar tarafından sıklıkla gündeme gelmişti.

TURİZM BAŞKA BAHARA

Vali Kaldırım’ın şehrin ekonomik kalkınmasına gösterdiği yakınlık kadar turizm konusuna da özel bir önem verdiğini ve bu amaçla Harput başta olmak üzere özellikle daha önce keşfedilmemiş saklı güzelliklerin tanıtımını bizzat üstlenmişti.

Valilik duyuru kanalları yanında bizzat kendi sosyal medya hesaplarından bu güzellikleri tanıtan “Come to Elazığ” sloganıyla şehirde bir turizm atağı ve rüzgârı oluşturmaya çalışan Vali Kaldırım’ı halkımız çok iyi anladığı halde bu konuda görevli ve sırf bu işler için kurulmuş birimler  anlamadı.

UFUK VE VİZYON LAZIM

Özellikle son yıllarda artan tur gezilerinde şehirlerin ve beldelerin tanıtımında önemli katkı sağlayan mekânların bilinmesi ve bu mekânların gezilebilir özelliklere kavuşturulması yönünde tüm iller ve ilçeler seferber olmuşken, Vali Kaldırım’ın bu konuda öncülük ve önderlik yapmasına rağmen turizm konusunda bu yıl da yerimizde saymamız ve hiçbir adım atmayışımız bir yılı daha kaybetmemize sebep oldu.

Çok basit ve küçük bir işlemle ülkenin birçok bölgesi turizme ve tur güzergahlarına dahil olurken, 4000 yıllık ve 14 medeniyetten izler taşıyan Elazığ’ın bu konuda hala bir adım atamamasını bu alanda yaşanan gelişmelerden ve yarıştan habersiz isimlerin iş başına getirilmiş olmalarına bağlayan vatandaşlar, ufuk ve vizyon sahibi insanlarla ancak sonuca ulaşılabileceğini ifade ediyorlar.

Vali Kaldırım’ın ufku ve vizyonunun ilgili bürokratlara yön göstermesi ve hedef göstermesine rağmen turizm konusunu yine kayıp bir yıl olarak kapatmış olmanın aslında şehrin kaybı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, 2020 yılından da pek umutlu değiller.