Tozun Sorumlusu Kim?

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkılmasında gözle görülür bir artış yaşanırken, yıkım yönetmeliğine uyulmadan yapılan yıkımlardan kaynaklı çevreye zarar veren toz ve dumandan kimin sorumlu olduğu tartışması yaşanıyor.

Tozun Sorumlusu Kim?

Elazığ’da hem 24 Ocak 2020 hem de 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle hasar alan yapıların yıkım çalışmaları devam ederken bu yıkımlar esnasında yerinde ayrıştırma ve yeterli su kullanmama gibi nedenlerden dolayı toz, duman, gürültü, trafik ve gündelik hayatı ve iş yaşantısını olumsuz etkileyen sorunlar yaşanmaya devam ediyor. 

Tozun Sorumlusu Kim?

YETKİLİ KURUM MU YIKIM FİRMASI MI SORUMLU?

Yaşanan bu sorunların sorumlusu yetkili kurumlar mı yoksa yıkım firmaları mı?

Geçtiğimiz günlerde hem Malatya Caddesi hem Çarşı Merkezi hem de şehrin muhtelif yerlerindeki yıkımlarla ilgili vatandaştan gelen tepkileri kamuoyuna duyurmak amacıyla birkaç video ve haber paylaşımı yapan Hakimiyet’in bu yayınlarından sonra yıkım firmaları haber merkezimize ulaşarak Elazığ İl Özel İdaresi’nin de sorumluk alması gerektiğini ilettiler.

Tozun Sorumlusu Kim?

İL ÖZEL İDARESİ UYARIDA BULUNDU

Haber merkezimize ulaşan bir yetkili Hakimiyet’in haberlerinin ardından Elazığ İl Özel İdaresi’nin kendilerine yazı göndererek uyarıda bulunduklarını dile getirdiler. 

Tozun Sorumlusu Kim?

SU TEMİNİ KONUSUNDA SIKINTI YAŞANIYOR

Yıkımlarda oluşan toz ve dumanın önüne geçmek için yeterli su kullanmaya özen gösterdiklerini ancak suyu temin etmekte zorluk yaşadıklarını dile getiren firma yetkilisi başta Elazığ İl Özel İdaresi olmak üzere diğer kurumların da firmalara su kullanımı konusunda destek olmaları gerektiğini ifade etti.

Yaşanan bu gelişmeleri değerlendiren vatandaşlar İl Özel İdaresi’nin yapılan haberler konusunda duyarlı davranıp firmaları uyarmasının isabetli olduğunu ancak yıkım ve buna bağlı oluşan sorunlarda kurumun daha aktif olması gerektiğini dile getiriyor.

Tozun Sorumlusu Kim?

AYRIŞTIRMA İŞLEMİ DÖKÜM ALANINDA YAPILMALI

Vatandaşlar aynı zamanda depremden en fazla hasarı alan Hatay’da yıkım sonrası ayrıştırma işleminin şehir dışına taşındığını bunun en kısa zamanda Elazığ’da da sağlanması gerektiğini belirtiyor.