Toraman: 'M Ve T Plaka Devir İşlemlerinde Ehliyet Şartı Kaldırılıyor'

Erkan BAY/Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Toraman: 'M Ve T Plaka Devir İşlemlerinde Ehliyet Şartı Kaldırılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Toraman yaptığı açıklamada,“Elazığ Belediyesi Ulaşım İhtisas görevli meclis üyeleri ile birlikte cemiyetimizde bir toplantı yaptık. Aldığımız kararlar esnaflarımızın rahat etmesi ve önünün açılması içindir.”dedi.


ÖNCEDEN M VE T PLAKALI ARAÇLARIN DEVİR İŞLEMLERİNDE EHLİYET ŞARTI ARANIYORDU.ŞUAN EHLİYET ŞARTI KALDIRILDI
Başkan Toraman sözlerine şöyle devam etti:“Aldığımız kararlar önümüzde ki günlerde meclis toplantısında karara bağlanacak.Önceden M ve T Plakalı araçların devir işlemlerinde ehliyet şartı aranıyordu.Şuan ehliyet şartı kaldırıldı.Plaka devir ve değişikliği işlemleri yapılırken sadece M plakalar,şehir içi toplu taşıma yapan araçlardan 7 yaşından 9 yaşa çıkarıldı.Belediyemizden talebimiz oldu ve böyle bir karar alındı.Yine devir işlemlerinin Belediye encümenlerine yetki, Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne  verilmiş olmasıdır. Önceden M,T ve S plakalı araçlar devir yaparken encümen kararı ile bekliyorlardı.Ama şuan devir işlemleri Belediye encümenlerine yetki, Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne  verilmiş oldu.”diye ifade etti.


BU KONUDA BİZLERE YARDIMCI OLAN ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM 
Alınan kararların önemli olduğunu ifade eden Başkan Toraman,“Verilmesinin amacı 15-20 gün içerisinde yapılan işlemler, 2 günde bu iş bitiyor.Esnafımıza fayda sağladı.Bu konuda bizlere yardımcı olan Elazığ Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye Meclis üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Diğer bir konumuz 400 tane S plakalı öğrenci servisimiz vardı.Bu öğrenci servislerimizin içerisinde şirketler grubu ayrı,bizim talebimizin tamamı 400 tane plakamızın plaka sıralamasına göre belediyemize verdik. Belediye Başkanımız dedi ki  yardımlar  bireysel bazlı,plaka bazlı değil dedi.Yani bir kişinin üzerinde 10 tane plaka varsa,bir tane plaka üzerinden yardım alacak.Şirketinin üzerine 4 tane varsa yine bir taneden faydalanacak.Bin lira S Plakalı esnaflarımıza destek verildi.”dedi.

İZİN GÜZERGAH PARALARI  2 YILLIĞINA KALDIRILDI
Başkan Toraman,“Ayrıca M,T ve S Plakalı araçlar da Elazığ Belediyemiz izin güzergah paralarını 2 yıllığına kaldırdı.  Şuan Elazığ’da ticari taksi durakları olarak söylüyorum,gerek 2014 yılında seçildikten sonra gerekse 2014 yılından önceki rahmetli başkanımız döneminde ondan sonra Selami Başkanımız döneminde belli duraklarımız vardı.Saolsun o zamanki şartlar da başkanlarımızın verdiği hizmetler doğrultusunda belli yerlere taksi durakları yapıldı. 2014 yılında biz göreve geldik, göreve geldikten sonra eski başkanlarımızın bıraktığı yerden devam ettirdik. Belediyemizden taleplerimiz oldu ve taleplerimiz doğrultusunda gerekli görülen yerlere ticari taksi durağı yapıldı bir çok yer de duraklarımız vardı onları yeniledik.”dedi.