Toplu Bulaş Olmasın

17 günlük süre az bir süre değil doğru. Bu süre içerisinde ihtiyaç duyulan hayati malzemeler insanın evinde ve mutfağında olmalı bu da doğru. Ama bir doğru daha var ki hayatı idame ettirecek sektörlerde faaliyet gösteren tüm işyerleri açık. Bunlar da yetmez, yerel esnafın zaman zaman ve haklı olarak 'en azından hafta sonları kapalı olsunlar' dedikleri zincir marketler de pazar günleri hariç her gün açık. 

Toplu Bulaş Olmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kasap açık, fırın açık, çerezciler açık. Hatta ve hatta tatlı yiyelim diye pastaneler bile açık. 

Ulaşmak istediğimiz hemen her şeye, normal dönemlerde olduğu gibi akşam ulaşamazsak bile gündüzünde ulaşıyoruz. Hem de sıkıldığımızda sokağa çıkma gerekçe ve bahane olarak.

Buna rağmen, çarşamba ve perşembe günlerinde şehrin her bir noktasının, alışveriş merkezlerinin kapalı çarşı yoğunluğuna geçip bulaş riskini milyon kat artırmak ne kadar doğru ve ne kadar mantıklı.

Bir Luppo uğruna ne canlar kaybettiğimizi her birimiz gördük ve yaşadık. Kapanma psikolojisini ölçüsüz bir alışveriş çılgınlığına çevirmek bize çerez olarak değil, virüs olarak dönebilir. 

Biraz yavaşlayın, biraz sakinleşin ve ayetin de bize tavsiye ettiği gibi biraz akledin. Hayat kapanmıyor. Yaşamsal malzemelere ulaşma engellenmiyor. Biraz sükûnet, biraz emniyet ve gelecekteki sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler için kendimizi kasmadan, yormadan ve gerilmeden 17 gün dingin bir hayat süreceğiz. Hepsi bu.