Perşembe'ye Dikkat!

Perşembe akşam 19'da başlayacak ve 17 gün sürecek tam kapanma öncesi çarşı-pazar, şehir içi ve şehirlerarası trafikte büyük yoğunluk yaşanıyor. Kapanma öncesi son gün olan perşembe gününde aşırı kalabalık sebebiyle hem bulaş hem de trafik kazası riskinin oldukça yüksek olması yetkilileri telaşlandırıyor

Perşembe'ye Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Perşembe akşam saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi 05.00'e kadar sürecek tam kapanma için geri sayım başlarken 17 gün sürecek sokağa çıkma yasağı için gözle görülür bir alışveriş telaşı ve çarşı-pazar yoğunluğu başladı. 

Kapanma dolayısıyla İstanbul başta olmak üzere il dışında yaşayan hemşerilerimizin de özel araçları ile yollara çıkması ve yasağın 19’da başlaması dolayısıyla sürat yapma zorunda kalmaları, olası trafik kazalarına da davetiye çıkarıyor.

PANİK YOK!
17 günlük tam kapanmaya rağmen;  kasap, manav, çerezciler, pastaneler ile pazar günü hariç zincir marketlerin açık olacağına dikkat çeken uzmanlar, bu imkân ve kolaylıklara rağmen, hiç sokağa çıkılmayacakmış gibi yapılan alışveriş yapma çılgınlığı ve bunun getireceği insan kalabalıkları ve sosyal mesafe ihlallerinin vaka sayılarının artışında  ciddi sorun olacağını ifade ediyorlar.

Yasaklama öncesi son gün olan perşembe günü öncesinde bile AVM, market, semt pazarı, fırın, yufkacı, şarküteri, çarşı merkezi, Kapalı Çarşı ve sebze halinde ciddi yoğunluklar oluştu. 

Kapanma öncesi son gün olan  perşembe günü ise bu yoğunluğun tavan yapması, cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğu ile birlikte işyerlerinde oluşacak kalabalıkların bulaş riskini artıracağı ve birçok insanın korona olabileceği ifade ediliyor.

YOLLAR LEBALEP
17 günlük kapanma sürecini memleketinde geçirmek isteyen insanlar, yasağın açıklandığı andan itibaren otobüs firmalarından yer ayırttılar. 
Firmalar yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıyacakları için ek seferler koydular fakat taleplere yine de yetişemeyince biletler karaborsaya düştü ve fiyatlar 3-4 kat arttı.
Özel araçları ile memleketlerine gitmek isteyenler çarşambadan itibaren yollara çıktılar. Ancak en yoğun trafiğin, kısıtlama öncesi son gün olan perşembe günü olması bekleniyor.

19’A YETİŞME TELAŞI
Farklı şehirlerden memleketlerine gitmek için özel araçları ile yola çıkan insanların, yasağın başlama saati olan 19’da ulaşacağı yere varmayı riske etmeme adına zaman zaman sürat yapma ihtimali olduğunu ifade eden uzmanlar, bakanlığın perşembe günü başlayacak yasağın, şehirlerarasında yolculuk yapanların sağlıklı ve kazasız bir şekilde memleketlerine varması için 24’e ertelenmesinde  faydalı olacağını belirtiyorlar.

KİTAPÇIYA GİDENLER DE ÇOK
17 günlük kapanmada ramazana özgü alışverişler yanında kişisel gelişim anlamında bu zamanı bir fırsat bilen birçok insan, kapanma döneminde okuyabileceği kitapları almak amacıyla kitapçılar da da yoğunluk oluşturdular.

Yaşamsal maddelerin alış-verişi kadar ruhu tatmin eden ve zamanı en güzel değerlendirme vasıtası olan kitaplara olan ilginin her yaştan insanla birlikte özellikle bayanlar, gençler ve çocuklarda üst düzeyde olması dikkat çekiyor.