Tescille Kalmasın…

Şehirlerin sanayi, üretim ve markalaşma alanındaki yarışına son yıllarda turizm de eklendi. Şehirler artık ekonomisi ile değil turizm potansiyelleri, doğal ve tarihi mekanları ve yemek kültürleri ile anılır ve öne çıkar oldu.

Tescille Kalmasın…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da da son yıllarda turizm alanında yapılan atılım ve projeler dikkat çekiyor. Tarihi ve turizm yerlerimiz de önemli çalışmalar yapılıyor. 

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Valiliği tarafından önemli girişimler yapılırken, gün yüzüne çıkmamış doğal güzelliklerimiz de medya da yer almaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen Keban ilçesine bulunan Gümüşkaya Mağarası da bu değerlerden biri.  Yöre halkı tarafından 'Keban Sarkıt-Dikit Mağarası' olarak bilenen mağarada oluşan damla ve akma taşlar, perde ve normal sarkıtlar ile dikitler gibi yapıtlar yer alıyor. Dağın eteğindeki dik kayalıklardan zorlu tırmanışın ardından ulaşılan mağara, doğallığını korurken bazı oluşumların insan figürlerini andırması ise dikkat çekiyor.

Bu doğal güzellikler ile dolu mağaramız geçtiğimiz yıl tescillenerek koruma altına alındı. Şimdi sıra ilgili kurumlarda…Özellikle Keban Kaymakamlığımız ve İl Özel İdaremizin proje aşamasında olduğunu biliyoruz ama elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. 

Pandemi dönemi ile birlikte turizm öyle bir duruma geldi ki, sadece şehirlerin değil ülkelerin bile en fazla gelir beklediği bir kapı oldu…

Bizlerin de hem ilgili kurumlar hem de vatandaşlar olarak bu doğal güzelliklerimizi hiç vakit kaybetmeden tüm insanlara tanıtmamız gerekiyor. 

Elazığ’ın Keban ilçesinde 200 metre derinlikte bulunan tescilli Gümüşkaya Mağarası’nın turizme kazandırılması demek hem Keban ilçemizin hem de ilimiz için büyük önem taşıdığını unutmayalım…