Tereddütünüz Olmasın

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı ihracat verilerini açıkladı. Elazığ'da bu yılın Haziran ayında 19 milyon 749 bin dolar yılın Ocak-Haziran ayları kapsamında ise 165 milyon 285 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi.

Tereddütünüz Olmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği toplam ihracat rakamı ise toplam 165.2 milyon dolar oldu. Elazığ bu ihracat rakamları ile yılın ilk yarısını 169.8 milyon dolar toplam ihracat rakamına ulaşan Malatya’nın ardından ikinci olarak tamamlandı.

Göründüğü gibi 4.6 milyon dolarlık çok da uzak olmayan bir farkla Elazığ ikinciliği elde etmiş. 

Yine TİM verilerine göre Ocak - Haziran döneminde bölge genelinde ihracat rakamları şu şekilde: Elazığ’dan 165.2 milyon, Malatya’dan 169,8 milyon, Iğdır’dan 44,1 milyon, Van’dan 28,9 milyon, Hakkari’den 20,4 milyon, Ağrı’dan 17,7 milyon, Erzurum’dan 16,3 milyon, Erzincan’dan 12,8 milyon, Bitlis’ten 3,3 milyon, Ardahan’dan 2,2 milyon, Bingöl’den 1.6 milyon, Muş’tan 757,0 bin, Kars’tan 428,8 bin, Tunceli’den 183.4 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Elazığ’ın ihracat gibi önemli bir konuda yakaladığı bu başarıyı sürdürmesi ise tek temennimiz. 4.6 milyon dolarlık bir farkla biz ikinciliği bile birinci olarak kabul ediyoruz, ancak yılsonunda birinciliği elde edeceğimize de yürekten inanıyoruz.

Bu rakamın oluşmasında en önemli sektör madencilik. Yarı mamul krom ve yine kütle mermer ithalatı ile bu rakamlara ulaşan bir şehri, bir de bu ürünleri mamul hale getirip dünyaya sattığımızı düşünün. İşte asıl ihracat o zaman kendini gösterecek ve ciddi istihdam  oluşturacak.

Bu rakamların ardından Elazığ’a yatırım yapmada artık kimsenin tereddüt yaşamayacağını düşünüyorum. Özellikle bu konunu iyi duyurulması ve yeni yatırımcıların kazandırılması gerekiyor. 

Tek temennimiz bu değil tabi ki.. İhracatta elde edilen bu başarının işsizliğe, şehrimizin gelişimine, daha fazla yatırıma ve istihdama katkı sağlaması ve işçi göçü veren değil, alan bir şehir olma yapısına kavuşmaya vesile olması da temennilerimiz arasında.