Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş Elazığ'da

Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksaray Mahallesi’nde hizmete açılan Atatürk Spor Salonu’nun ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislere ziyarette bulunan Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, il müdürlüğüne ziyaretinin ardından Çok Amaçlı Spor Merkezi ve Açık Tenis Kortları’nı yerinde gördü. Fırat Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a Tenis Raketi hediye eden Durmuş, sporcularla bir araya geldi.
Ziyaret kapsamında Durmuş, İl Müdürü Abdulsamet Eren’e, Spor Şube Müdürü Alattin Özdemir, Tenis Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet İrgin ve emektar antrenörler ve sporculara hediyelerini takdim etti.

DURMUŞ: “SİZLERİN EMRİNDEYİM”
“Memnuniyetini dile getirip ilerleyen süreçte Tenis sporuna yapılacak olan yatırımları da yakından takip edeceğini belirten Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Yaptığı açıklamada; “Sevgili meslektaşlarım değerli arkadaşlarım ve geleceğin sporcuları,  aslında hepimiz bugün burada bir amaç için beraberiz. Tenis sporu adına güzel Elazığımız da sizlerde büyük emek verdiniz özellikle sayın müdürümün önderliğinde tesisleri gezebilme şansını elde ettim. Hakikatten elinin değdiği zeminin düzeldiği ve şeklinin güzelleştiği spor alanları gördük bu beni çok memnun etti. Tabi yıllardır biz tenisin tüm Türkiye’de yayılması için çabalarken herkesin tenis oynayabileceğini bugün Elazığ’da aslında sizler gösterdiniz. Zor şartlarda imkansızları başararak, sizler başaran arkadaşlarımızsınız. Bizde sizinle beraber bu bayrağı devraldık. Bugünden sonrasını konuşmak için şunları söyleyebiliriz; Türkiye de tenis  özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tenisin veya sporun tabana yayılmasında ki projeleri çok yol almış ve tenis artık 81 ilde oynanır hale gelmiş durumda, bundan sonraki başarı sporcularımızın şampiyon olabilecekleri turnuvaların olmasını sağlamaktır. Geldim gördüm ki tesisler yapılmış bayağı yol alınmış bunun devamında da bugün sizlerle birlikte takip etmemiz gerektiğini ve sizler için burada olduğumu ve sizin emrinizde olduğumu büyük memnuniyetle belirtmek isterim” dedi.

EREN: “KAPALI KORTUMUZ YOK”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ise konuşmasında; “Öncelikle Başkanımıza geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Kıymetli  Şube Müdürüm Tesis Amirim antrenörlerimiz ve çok değerli Tenis Sporcularımız hepinizi görmekten dolayı mutluyuz. Üzülerek şunu söylemek istiyorum, Tenis sporları açısından fakir bir şehiriz aslında. Ama Allah’ın izniyle başkanımızın da destekleri ile bu açığımızı kapatacağız. Bizim şuanda kapalı bir kortumuz yok bu yüzden soğuk havalar ve kış günlerinde zaman zaman kapalı spor salonlarımızda yer vermeye çalıştık bazen de yer bulamadıkları için antrenörlerimizin de antrenmanlarını ertelediklerini biliyoruz. Tenis için ayrıca bir antrenman salonumuzun olması şart. Gecikilmiş bir durum ama gerekeni yapacağız, Federasyonumuzda teknik olarak destek vereceği ve bunun için personel görevlendireceğini belirtti. İhalesi yapıldı Mayıs ayı içerisinde de başlıyoruz. Çok Amaçlı Spor Merkezimizin hemen yan tarafına da kapalı kortumuzu yapacağız, açık olan kortlarımızın da yenilenmesi için bakım-onarım çalışmalarını başlatacağız, yeter mi yetmez tabi ki ama elimizden gelen gayretin fazlasını göstererek bütün eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız inşallah. Başkanımıza da geldiği için, destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.