Tam Bana Göre!

Yapılacak ilk seçimlerde hükümeti belirleyecek oyların gençler olduğu gerçeği dillendirildi ya artık tüm siyasiler ve yöneticiler birden bire gençliği keşfettiler.

Tam Bana Göre!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlerin sorunları, problemleri ve en önemlisi lisansı geçtik, yüksek lisans ve hatta doktora diplomalarına rağmen işsiz oldukları, geleceklerinden ciddi endişeleri oldukları, birçoğunun bu sebepler yüzünden psikolojik tedavi gördüğü ve hayattan koptuğu gerçeğinin  göz ardı edilerek, popülist eylem ve söylemleri gençler yutmuyor artık.

Gençlerin sırtında dünya kadar sorun varken, “Tam Bana Göre Festivali” ile gençleri şenlik ve şölenle buluşturmayı büyük hizmet gören anlayış bu kez de “Size nasıl bütçe yapalım?” diyerek gençlerin görüşlerini sorma gibi bir “duyarlılık ve sorumluluk” üstlenmiş. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çok önemli bir proje ve adımmış gibi, Bakanlığının 2022 yılı bütçe planlamasında gençlerin düşüncelerine başvurmuş.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medyadan gençlerin düşüncelerini almak için "GençlerinBütçesiGençlerde" etiketiyle bir anket başlatmış.

"Her konuda olduğu gibi bütçemizin planlanmasında da siz gençlerimizin düşüncesi bizler için çok kıymetli" diyen Bakan Kasapoğlu, bütçe kalemlerini belirlemede rol almak isteyen gençlerden, "https://genclerinbutcesi.gsb.gov.tr" adresinden ankete katılarak görüşlerini belirtmelerini istemiş.

Gençler elbette bu ankete katılacak ve sadece kendilerine sunulan seçenekleri işaretlemek zorunda kalacaklar.

Keşke aynı bakanlık bir anket daha yapsa ve “Gençlerin yaşadıkları en büyük sorun ne?” diye sorsa. Anket devam etse ve bir de “Size göre ülkenin kalkınması için hangi adımlar atılmalı?” diye bir soru daha sorulsa ve bunun için seçenek sunulmayıp açık uçlu yapılsa. Gençler de sıralasa bu ülke için proje ve önerilerini.

Genç beyinleri, “Sizin için parayı nasıl harcayalım?” sorusu yerine “Sizin için nasıl mutlu bir gelecek kuralım, bu konudaki fikirleriniz nelerdir? diye sorarak harekete geçirmek yerine, hazır bütçeyi harcama yönünde kafa yormalarını teşvik eden bir bakanlık, gerçekten de ülkede bir ilki başarmış.

İşsizlikten dolayı morali bozuk, kendini sığıntı ve ailesine yük hisseden,  hayattan beklentisi ve umudu kalmamış milyonlarca genç için değil spor alanları, yüzme havuzları, tenis kortları ve  evine spor odası yapsanız bile bir anlam ifade etmez, bir değeri ve karşılığı olmaz. Sporu yaptıran ve spor  mekânlarına götüren de huzurdur, mutluluktur ve hayata bağlanıştır. Bunlar yoksa hepsi boştur.

 Gençlerin gerçek problemlerine eğilen ve bunun için proje üreten  her kim, hangi bakan, hangi yönetici olursa işte o zaman gençler, “Tam bana göre bir bakan” diyecek ve bu ismi sahiplenecek.