'Kent Köy Anadolu Masal Evi'  Çocuk Hakları Gününde Öğrencilerin İlgi Odağı Oldu

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yaşam Alanı içerisinde hizmet veren 'Anadolu Masal Evi' çocukların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

'Kent Köy Anadolu Masal Evi'  Çocuk Hakları Gününde Öğrencilerin İlgi Odağı Oldu

Elazığ Belediyesi Kent Köy Anadolu Masal Evini 20 Kasım Çocuk Hakları Günü münasebetiyle, Kıbrıs Şehitleri İlkokulu öğrencileri ziyaret etti.

Masal öğretmenleri yaptıkları açıklamada “Anadolu Masal Evimizde birçok çocuğumuzu ve ailemizi ağırladık. Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerimizin dinletisi, masal öğretmenlerinin masalları ve Belediyemizin çocuklarımıza  ikramları ve daha birçok güzelliklerle etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır. Dünyanın daha yaşanabilir bir hal alması için çocukların mutlu, huzurlu ve güler yüzlü olması gerektiği düşüncesinden hareketle bizler, çocukların ve çocuk haklarının her koşulda savunucusu olmaya çalışacağız. Katılan ve katkı sunan herkese gönülden teşekkür ederiz” dediler.