Suyun ucu görünüyor

İlimizin en önemli problemlerinin başında gelen sulama projelerinde önemli adımlar atılıyor. Geçmişte Eyüpbağları'ndan Uluova'ya pompa aracılığıyla verilen su, biriken elektrik borçları sebebiyle kesilmiş ve ova kurumuştu.

Suyun ucu görünüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu aşamadan sonra DSİ 9. Bölge Müdürlüğü aynı projeyi yeniden hayata geçirme ile ilgili çok maliyetli bir planlama yapmış, bu proje dönemin DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu’na milletvekilleri tarafından gidince çok yüksek maliyeti ve projenin yanlış yapıldığı gerekçesi ile kabul görmemişti. Ve bu gerçeği yıllar sonra milletvekili Metin Bulut bir tv programında itiraf etmişti.


Bu gelişmenin ardından DSİ mühendisleri, kendi cazibesi ile ovayı sulayacak alternatif projeler üzerine yoğunlaşmış ve sonunda Hatunköy Barajı projesinde karar kılınmıştı.


Eski projeye göre hem imalatı hem de işletim maliyeti ile çok avantajlı olan Hatunköy Barajı proje yapımı işine ait sözleşmenin imzalanması müjdesi Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’tan geldi:
Bulut paylaşımında; 
“İlimiz Hatunköy Barajı Proje Yapımı İşine Ait Sözleşme imzalandı... Proje yapımının tamamlanması akabinde Behramaz Ovası ve Uluovadaki tarım arazilerinin azibeli borulu sulama sistemi ile sulanması temin edilecektir. İlimize hayırlı olsun.”


Bu proje, son yıllarda şehre ekonomik ve sosyal geri dönüşümü olacak önemli bir proje. Geç kalınmış olsa, üzerinde çok yoğunlaşılması ve sonuç alınması da takdire mazhar bir mesele. 
Yanlış proje ile şehrin yıllarını heba eden DSİ’nin ilgili bürokratları ile teknik ekibine teessüfler, doğru projeye emek veren, parlak zihinli ve vizyoner ekip ile projenin ihale edilmesi aşamasına kadar takip eden milletvekillerimize teşekkürler.