Sözcü'nün 'Huzur' Sorunu

Düşmanlığın, hasımlığın, karşı tarafta olmanın da bir kuralı, bir etiği, bir ahlakı ve raconu vardır. Düşmanlıkta da mert olmalı insan. Kalleşçe ve arkadan vurmalar, ne düşmanlık raconuna ne insanlığa ne de kutsal meslek olan gazeteciliğe sığar.

Sözcü'nün 'Huzur' Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Ak Parti aleyhine bir haber yapayım da doğruluğu yanlışlığı pek de önemli değil” mantığı ile hareket eden Sözcü Gazetesindeki haberin başlığı şöyleydi:

“AKP’li başkan ve ekibinin huzur hakkı aldığı ortaya çıktı”

Vay be! Ne haber yakalamış adam! Araştırmacı gazetecilik yapmış ve kamuoyundan saklanan büyük bir yolsuzluk ve usulsüzlüğü “ortaya çıktı” kelimeleriyle öne çıkarmış.

Olayın ne? Her şirkette olduğu gibi yönetim kurulu üyelerine, şirketin tüm işlerini, iştiraklerini, gelir giderlerini ve çalışmalarını yönetmek, planlamak ve yürütmek amacıyla yasal olarak ödenen huzur haklarının ödenmesi kararının güncelenmesi.

Eski adı ELÖZ olan, sonradan toplu ulaşım hizmeti  faaliyetlerinden dolayı adı EBUAŞ olarak değiştirilen Elazığ Belediyesi Ulaşım Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeleri, tüm anonim şirketlerin tüzüğünde yer alan ve kaynağını yasalardan alan ve bugüne kadar da ödenen huzur hakkını alırlar.
Ciddi bir bütçeyi, insan kaynaklarını ve şehrin ihtiyacı olan alanlardaki kamu ihtiyaçlarını yürüten bir şirketin yönetim kurulu üyelerine şimdiye kadar aylık 2 bin TL ödenen huzur hakkı,  yapılan kongre ile 2024 yılına kadar 3 bin TL’ye çıkartılmış.

Tabi bu komik rakam bile Sözcü’nün sanki gayri yasal bir iş ve usulsüzlük yapılıyormuşçasına “ortaya çıktı” şeklinde verilebiliniyor.

Haberi yapan da, haberi editör masasında okuyup haber merkezine gönderen de gazetenin genel yayın yönetmeni de bu gerçeği çok iyi bilmelerine rağmen, sırf “çamur at izi kalsın” köhnemiş mantığıyla böyle ucuz ve yanlış haberlerden medet umar hale gelmiş durumdalar.

Başkan Şerifoğulları, EBUAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla kendisine tahsis edilen aracı dahi kullanmayıp kendi şahsi aracını kullanırken ve bu şirketi üreten, istihdam sağlayan ve şehre ekonomik katkı sunan bir konuma yükseltmeye çalışırken, yasa gereği verilen aylık 3 bin TL’lik huzur hakkını gündem yapıp buradan arka bahçelerini yaptıkları siyasi partilere yaranmaya çalışmak, gazetecilik değil olsa olsa tetikçiliktir.

EBUAŞ’tan aldığı ve komik derecede az olan huzur hakkını haber yapanların gaf ve gazına gelen siyasilere ne demeli peki… Siyaset bu kadar mı seviyesizleşti, bu kadar mı gündem bulma sarmalı ve patinajına düşüldü. 

Sözcü Gazetesi eğer objektif bir gazetecilik yapmak istiyorsa CHP’li belediyelerdeki  şirketlerde bulunan bürokratların huzur  hakkını da keşke yazsa, yazabilse... 
İBB şirketlerindeki huzur haklarının 25 bin TL’den başladığını Sözcü de çok iyi biliyor ama bunu haber yapmak işine gelmiyor. Çünkü onlara göre aslolan habercilik ve gazetecilik değil, desteksiz de olsa Ak Parti’ye zarar verecek haber yapmak.

Bu haber, Ak Parti ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı yıpratmak için yapıldı belki ama bu konudan haberdar olmayanlar bu haberi okuyunca Şerifoğulları’nı bir kez daha takdir ettiler ve gönüllerinde bir kez daha yücelttiler. 

Milyonlara  hükmeden bir şirkette asgari ücretin 4 bin TL olarak konuşulduğu bir dönemde ayda sadece 3 bin TL huzur hakkı almak, kamu malına ve emanetine verilen değeri ve bakışı gösterdi.

Biz dahi bir gerçeği Sözcü’den öğrendik,  Şahin Başkanı yeniden ve bir kez daha takdir ettik.