Sorun Tosuncuk mu?

Paranın reel ekonomi içerinde kullanıp üretime dönüşmesi yerine sanal ortamda gelinmesi ve kısa sürede daha çok rant ve kazanç elde ettirmeye yönelik sanal para sistemleri sonunda patladı.

Sorun Tosuncuk mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

400 bin insan yatırımlarını bu sitemde değerlendirmeyi düşündüğü için perişan oldu ve hatta ilk intihar yaşandı.

İstanbul Kağıthane'de 50 yaşındaki emlakçı, evini satıp tüm mal varlığını kripto paraya yatırdı. Bir süre sonra kripto borsasında büyük para kaybettiğini fark eden adam, ruhsatsız tabancasıyla başına tek el ateş ederek iş yerinde intihar etti. Talihsiz adam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Bu ilk ama son intihar olmayacak gibi. Birçok sanatçı, iş insanı, memur ve parasını değerlendirip kısa sürede tatlı kar elde etmek isteyen cevreler şimdilerde büyük şok yaşıyorlar.

Burada asıl sorgulanması gereken paraları alarak sırra kadem basıp Arnavutluk’a kaçan ve iadesi için kırmızı bülten çıkartılan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer değil. 
Üretmeden, ekonominin çarkları dönmeden paranın nerede ve nasıl katlanarak kısa sürede bu kadar aşırı değer kazandığı ve bunlara neden müsaade edildiği konusu ele alınmalıdır.

İnsanlar, var olan birikimlerini güvenli limanlara değil de daha çok para kazandıracak mecralara akıtıyorlarsa, bu sorun onlarla birlikte buna cevaz veren sistem ve yasaların da sorunudur.