Umut, Belediyelerin Azığı

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı yeni yerel yönetimler çalışmasında 51 ilin daha büyükşehir olması gündemde. Düzenlemenin yasalaşması halinde 51 ilde seçilecek büyükşehir belediye başkanları ilin tamamını yönetecek.

Umut, Belediyelerin Azığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenleme ile özellikle belediyeler arasında gelir adaletsizliğinin önüne geçilmesi düşünülüyor. Bu kapsamda özellikle ilçe belediyelerin gelirlerini artıracak adımlar atılacak. 

Bu habere ne kadar güvenilir ve böyle bir çalışma varsa da ne zaman yürürlüğe gire Allah bilir. Zira bu ve buna benzer haberleri ülke 12 yıldan beri duyuyor, okuyor ve izliyor ama herhangi bir adım atılmıyor, atılmaz da..

İki yılda bir belediyelerin ve vatandaşların ağzına bir bal çalınıyor ama arkası asla gelmiyor.

Kaldı ki tüm belediyelerin büyükşehir olması halinde şehirlerin kazancı ne olacak? Umarız bu çalışma İstanbul ve Ankara Büyükşehirlerini kaybetmenin ardından diğer büyükşehir belediyesini de kaybetme ihtimali olan Ak Parti’nin çoğunluğu kendinde olan ilçe belediyelerini güçlendirmek ve büyükşehirleri kilitlemek gibi bir amaç taşımaz.
Eğer bu çalışmada bu niyet görülür ve hissedilirse, İstanbul’un tekrar edilen seçimlerindeki gibi bir tepki oluşur ve ilçeler de CHP’ye geçer. 

Yasal düzenlemeleri, ihtiyaca binaen ve halka hizmete katkı amacına göre değil de rakiplerin gücünü kırmak ve siyasi satranç için yaparsanız sonuçları İstanbul seçimleri misali gelir de ayağınıza dolanır.