Sonucu Emekliler Belirleyecek

14 Mayıs 2023 seçimlerinde genel anlamda enflasyondan ve maaşlardan şikâyet vardı ama emeklilerin maaşlarıyla ilgili ciddi bir polemik yoktu.

Sonucu Emekliler Belirleyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıl içinde memurlara yapılan zamlara karşılık olarak emeklilerin maaşları eriyip gitti ve aradaki uçurum epey açıldı. Üç defa zam yapılmasına rağmen hala 10 bin TL maaş alan emekliler, 30 yıl kamuda çalışan memur emeklilerinin maaşları 17 bin seviyesinde kalınca ve ülkede 16 milyon emekli olunca, seçimlerin kaderini de emekliler belirleyecek gibi görülüyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de sıklıkla şikâyette bulunduğu emeklilerin maaşlarının azlığı, sahada da karşılarına çıktığı için olacak ki hükümet cenahında bir çalışma başlatıldı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Biz her zaman milletimizin beklentileri, şikâyetleri doğrultusunda siyaset yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, derdi ne ise onu masamıza koyuyoruz. Bu meseleyle ilgili de çalışmalar var. Çalışmalar olgunlaşınca Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır" dedi.

Anlaşılan bugüne kadar gram gram verilen maaş artışlarının emeklilerde oluşturduğu memnuniyetsizliği ve hatta tepkiyi biraz hafifletmek amacıyla seçim öncesi bir zam düşünülüyor.

Yapılacak zammın emeklilerin siyasi tercihlerinde bir değişiklik yapar mı yoksa ters teper mi bilmiyoruz. Bildiğimiz ve sahada gördüğümüz şu ki bu seçimin belirleyicileri emekliler olacak.