Son Düzlüğün Bürokratları

Ak Parti hükümeti seçimlerde son düzlüğe ve hatta seçim sath-ı maline girilirken bir doğru iş yapıyor. Bugünlerde birçok kurumda yaşanan bürokrat değişimlerini izliyor ve medyadan takip ediyoruz.

Son Düzlüğün Bürokratları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öncelikle belirtelim ki Ak Parti’nin kendisinde oluşan bir metal yorgunluk tüm bürokratlarda da hakim. Tıpkı Ak Partinin kadroları gibi  bazı bürokratlarda da bir bezginlik, bıkkınlık, heyecansızlık ve nemelazımcılık var. 

Halkı dinlemeyen, halktan kaçan, sorunların çözümüne mesai harcayıp ve kafa yormak yerine kendi özel iş, girişim, oluşum ve ortaklıklarına yoğunlaşan, yüklenici firmalarla yakınlaşan, eş –dostlarına şirket kurdurup gizli ortak olarak bunlara iş ve ihale veren, kamu arazilerini kendilerine satan ya da 49 yıllığına kiralayan oluşumların bir öznesi oldu artık bazı bürokratlarımız.

Bu sarmalı gören ve imkanları imtiyaz sahiplerine değil de halka yöneltmeye çalışan bürokratlar, artık istenmiyor sistemde. Oyun-bozan ve çomak sokan olarak görülen tek tük dürüst bürokratımız da gördüğü bu manzara karşısında ya düzene ve sisteme uyarak bunların bir parçası oluyor ya da izzet-i ikbal ile çekiliyor bab-ı hükümetten.

Asıl söylemek istediğimize  gelelim. Ak Parti üst yönetimi de bunu görmüş ve geç de olsa fark etmiş olacak ki bir çok kurumda bürokrat değişimine gidiyor. Birkaç ay içinde çok sayıda il ve bölge müdürlükleri değişmiş olacak.

Yeni bir kadro ve yeni bir heyecanla 2023 seçimlerine en az şaibe ve en az dedikodu ile gitmek isteyen Ak Parti’nin son yıllarda en iyi düşündüğü ve hayata geçirdiği bu uygulama ile bir nebze de olsa yitirilen güven yeniden kazanılmış olacak. Uygulama, doğru ve başarılı…