Birileri Üzülecek Ama…

Türk savunma sanayisi bünyesinde yerli imkânlarla geliştirilen fişek üretim hattı, yurt dışında ilgi görüyor. 6 ülke, yerli fişek üretim hattını bekliyor.

Birileri Üzülecek Ama…

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2020 yılında Gazi Fişek Fabrikası'nda önemli bir modernizasyon çalışması yaptı.

Bu kapsamda, yerli ve milli fişek hattı kurup devreye alan şirket, fabrikada 13 farklı kalibrede 43 farklı tipte fişek üretiyor. Rus ve NATO mühimmatlarının imalatına olanak sağlayan üretim hattı, yurt dışında da ilgi görüyor. Birçok yabancı heyet MKE AŞ'nin Gazi Fişek Fabrikası'nı ziyaret ederek üretim hattını inceledi.

MKE AŞ, dost ve müttefik ülkelere fişek üretim hattı kurulumu önerdi. Kısa süre içinde 3 ülkeyle sözleşme imzalayan şirket, 6 ülkeyle de imza aşamasına geldi.

Medyaya yansıyan bu haber, hepimiz de mutluluk meydana getirdi. Son yıllar da ülkemizin savunma sanayisinde gösterdiği başarı nedeniyle dünyada söz sahibi olma konumuna geldik. İHA ve SİHA’larımız ile başlayan savunma sanayi hamlemiz bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğine inanıyoruz.

Bu haberlerden dolayı belki CHP’li Sezgin Tanrıkulu zihniyetinde olanlar rahatsız olacak. Ülkemizin bu başarısını kıskanıp, ekonomik kriz üzerinden yıpratacaktır ama hükümetin özellikle savunma sanayisinde gösterdiği başarıyı takdir etmemiz gerekiyor. 

Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar bu ara hep gündemin birinci sırasında ama yapılan bu çalışmaları da takdir etmemiz, mutlu olmamız ve gurur duymamız gerekiyor. İnşallah en kısa zaman da bu ekonomik sorunlar da biter ve ülkemiz eski günlerine döner.