'Siz Ne Biçim Adamlarsınız?'

Şanlıurfa'da okulları gezen Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların bakımsızlıkları ve bu konuda yetkililerin ilgisizliğine sitem etmiş.

'Siz Ne Biçim Adamlarsınız?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Şanlıurfa ziyaretinde,  İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile okulları da ziyaret etti.

O okullardan biri, Buhara Eğitim Kampüsü'nde bulunan Halilurrahman Ortaokulu oldu.

Sınıfları inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Özer, daha sonra okul bahçesine çıktı.

Çocukların etrafını sardığı Özer, bahçenin bakımsız durumu karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Yerel görevlilere ve okul müdürüne çıkışan Özer, ne iş yaptıklarını, neden bu bahçelerle ilgilenmediklerini sordu.

Özer, okul müdürünü, “Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik? Bu çocukları niye burada mahzun halde bırakıyorsunuz?” ifadeleriyle fırçaladı.

Daha sonsa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’a dönen Özer, “Sayın Müdür, gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl” diyerek tepki göstermiş.

Bürokratların, sadece kendinin atanmasına katkıda bulunan   milletvekilini  memnun etmek dışında hiçbir çaba gayret ve vatandaşın sorunlarını çözüme ulaştırmak gibi bir derdi olmadığını bu köşelerden sıklıkla yazıyoruz.

Mental yorgunlukla birlikte görevinin gerektirdiği işlerde heyecanını kaybeden bürokratlar şehrimizde olduğu gibi Şanlıurfa’da da çokmuş demek ki.

Şehre bir bakan gelecek, bakanın ziyaret programında hangi okula gideceği, nereyi ziyaret edeceği günler öncesinden belli olacak,  Vali, Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürü, bu alanları hiç merak etmeyecek ve o perişanlık bakanın tepkisine sebep olacak. Bürokrat hazretlerindeki rahatlığı görüyor musunuz? 

Demek ki hiç biri bunu dert etmemiş, dahası Bakan’ın perişan halini  görüp; “Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik? Bu çocukları niye burada mahzun halde bırakıyorsunuz. Sayın Müdür, gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl” diyerek tepki göstermesi bürokrasinin geldiği noktayı göstermesi açısından oldukça ilginç. Evet, Sayın Bakan, bunlar öyle bir adamlar işte. Ve ne yazık ki hepsini de siz atadınız böyle  adamları. 

Bu olayla ortaya çıkan ve siyasilerin unutmaması gereken bir gerçek de şu ki;  birçok eski Ak Partili seçmenin sırf bazı bürokratların yeteneksizliği, ilgisizliği, kendisinin atanmasında katkısı olan milletvekiline şirin görünme gayreti  ve “Sen benim telefonumu kimden aldın, sen nasıl beni ararsın” diye halkı azarlamasından dolayı bazı  bürokratların değişmesini sağlamak adına da olsa iktidar değişikliği yönünde oy kullanacak olmalarıdır. Ve Şanlıurfa vakası,  bunun en son ve en bariz örneğidir. 

Takdir sizin, karar milletin…