AVM'ye değil Külliye'ye…

AVM'ye değil Külliye'ye…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle çalışan kesimin “Bu hafta sonu ne yapsak?” gibi bir sorunu var. İki günlük tatilin bir gününü evde geçirse bile sonraki gün mutlaka bir dışarı çıkma ve hava alma gibi bir sosyal ihtiyacın da tetiklediği bu duygu, birçok insanı AVM’lere mahkûm ediyor. 

Havaların soğuk olması, çoluk çocukla bir yerlere çıkma ihtiyacı, insanlarımızı  AVM tercihine zorluyor. Işıl ışıl dükkanlar, albenili vitrinler, büyük mağazalar, üst katlarda bulunan ve çocukların çok sevdiği pizza, döner ve diğer atıştırmalıkların olduğu bölümler, indirim takipleri ve diğer etkenler ister istemez  bu mekanları cazip kılıyor.

Ancak 5 Ocak 2022 tarihinde öyle bir mekân açıldı, öyle bir yapı hizmete girdi ki artık dışarı çıkmak ve çocuklarla kaliteli ve anlamlı zaman geçirmenin de tek alternatifi oldu.

Bundan beş yıl önce bir 5 Ocak günü İzmir Adliyesi önünde şehit olan hemşerimiz Fethi Sekin adına yaptırılan Külliye hizmete açıldı.

Fethi Sekin Külliyesi, her çocuğun, her gencin ve her bir ferdin mutlaka gitmesi, dualarını okumakla birlikte Onun eşyalarının, hayat hikâyesinin ve kahramanlıklarının sergilendiği güzide, manevi havası yüksek ve insana huzur veren bir mekan haline getirilmiş.

Her bir köşesine,  özenle ve Fethi Sekin’in kahramanlık ruhu ve vatan aşkı  nakşedilmiş. Her bir alanda onun manevi ruhu sirayet etmiş. Ve gören, gezen her bir ferdin kalbine ; vatanın, bayrağın ve ezanın nasıl korunduğunu ve böylesi bir kahramanın da ilimizden çıkmasının iç huzuru sirayet ediyor.

Bundan böyle her hafta sonu artık ziyaret edeceğimiz, dualarını okuyacağımız ve günün sonunda milli ve manevi duygularımızı yücelterek eve döneceğimiz bir külliyemiz var artık.

Bu konuda, bazı engellemeler ve fırsatçıların çabalarına rağmen, kendi formülü ve dirayetli duruşuyla kısa sürede şehidimizin adına yakışır bir külliye inşa eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz. Bu özel ve önemli eserde emeği olan her bir çalışana da şükranlarımızı sunuyoruz.