Siyasilerin İlçe ve Belde Sınavları

Herhangi resmi bir belgeye bağlanmış olmasa da hemen herkes biliyor ki 31 Mart seçimlerinde Ak Parti'den ilçe ve belde adayı olarak gösterilen isimlerin arkasında bir ya da iki milletvekili ve siyasiler var.

Siyasilerin İlçe ve Belde Sınavları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu isimler, hem kendilerine yakın olmaları hem de seçimi kazanabileceklerine olan inançla bu isimleri öne sürdüler, bu konuda lobi çalışması yapıp direnç gösterdiler.

Birçoğu iyi niyetli ve seçimi kazanmaya yönelik bu adım ve hamleler, çoğunlukla karşılık buldu ve milletvekili ve siyasiler, istedikleri birçok ismin aday gösterilmesini sağladılar.

Buraya kadar her şey normal ve siyasetin doğasında olan bir durum. Ama asıl süreç bundan sonra başlıyor. Asıl sınav, 31 Mart seçimlerinde sandıklarda verilecek.

Gördüğümüz ve bildiğimiz şu ki ilçe ve beldeler adayı belirlenme konusunda milletvekillerinin tercihleriyle şekillendi. Dolayısıyla ilçe ve beldelerdeki seçim, milletvekillerinin de ısrar ve teşkilatlara dayatmalarının sonucuna dair bir test ve seçim olacak.

Bu sebeple referans olduğu ilçe ve belde adayının kazanması, adayla birlikte referans olan  milletvekilinin de onur meselesi. Kararının isabetli olduğunu kanıtlamak amacıyla adayın gelmesi yönünde irade ortaya koyan milletvekillerinin seçim çalışmalarında ilçelere yoğunluk vermesi bu açıdan önemli ve belki de gerekli.

Seçim sonuçlarının bu boyutu üzerine bir değerlendirme yapılır ve sebep-sonuç tartışması yaşanır mı bilmiyoruz ama sanki birkaç fire verilecek gibi.