Sivrice'nin Çalıştay Gayreti

İlimizin birçok alanda mevcut potansiyelini en iyi değerlendirme ve bunu turizme kazandırma noktasındaki gayretlerine bir yenisi daha eklendi.

Sivrice'nin Çalıştay Gayreti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından başlatılan turizm ve tanıtım hamlelerinden en çok nasibini alan ve Hazarbaba dağı eteklerine başta macera parkı olmak üzere birçok tesis yapılan Sivrice ilçesi için bir çalıştay yapıldı. 

“Sivrice Doğa Sporlarıyla Buluşuyor” projesi kapsamında doğa sporları çalıştayı yapan Sivrice ilçesi, yeni bir hamlenin de hazırlığını başlatmış durumda.

 Proje kapsamında Sivrice’de doğa sporlarının nasıl geliştirebileceği konusunda paydaş kuruluşlarla toplantı yapıldı.

Sivrice’nin dünyada çok nadir bulunan bir coğrafyaya sahip çok özel ve güzel konumda olduğunu ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Hazar Gölüyle, Hazar Baba dağıyla, ormanlık alanlarıyla geçmiş tarihiyle, batık şehriyle önemli zenginliklere sahip olmakla birlikte bu güzelliklerin yeteri derecede değerlendirilemediğine dikkat çekerek, yapılan çalıştay ile önemli bir adım atıldığını belirtti.

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural ise  Sivrice’nin turizm potansiyeli ile Sivricelilerin olmaktan çıktığını ve  bütün memleketin hatta dünyanın kullanımına sunulduğunu ifade etti.

Akademisyenlerin de proje kapsamında yer almasıyla olay dört başı mamur bir proje olarak hayata geçecek ve Sivrice yeni bir heyecan yaşayacak.

Depremin en çok mağdur ettiği ve yıktığı Sivrice ilçemizdeki bu gayret, bu heyecan ve bu kararlılık neden Elazığ’ın genelinde neden yaşanmaz, neden turizm açısından varlık içinde yokluk yaşarız bilinmez ama Sivrice’yi bu konudaki özgüven ve gayretlerinden dolayı kutlamak gerek.

Darısı Elazığ’ın başına.