'Sistem Aynı Sistem'

Parti grubunda konuşan İyi Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek 'Milletimizin sorununu çözdün çözdün, çözemedin koltuk gidiyor haberin olsun. İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, gittiğimiz her yerde millet bizi çağırıyor. Ortaklarınla sürdüğün sefaya son vermeye geliyoruz. Artık sefa sürme devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, başbakan geliyor.' dedi.

'Sistem Aynı Sistem'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması fikrinin artık neredeyse kesinleştiği bir süreçte Akşener’in başbakanlığı dillendirmesi tesadüf değil.

Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemini yürütecek donanım ve hareketlilikte olmadığını gören Akşener, “Seni cumhurbaşkanı yapacağız, sen köşkte oturacaksın, bizler de koalisyondaki ortaklarımızla bu ülkeyi güzel güzel idare edeceğiz. Sen cumhurbaşkanlığının keyfini sür” demek istiyor.

Bu teklif, Kılıçdaroğlu için de mükemmel bir teklif. O kadar muhalefetten sonra eksiklikler ile  kurulmuş bir hükümeti yönetmek ve muhtemelen başarısız olmak yerine, yapılacak sistem değişikliği ile cumhurbaşkanlığı makamında oturmak daha mantıklı ve rahat.

Bakalım Akşener’in bu planı tutacak mı ve ülke yeni dönemde eski sisteme dönebilecek mi? 

Aslında bu senaryonun gerçekleşmesi Millet ittifakının başarısı ile değil, olsa olsa Cumhur İttifakının yanlışları ve halka inememeleri sayesinde olur. Tıpkı İstanbul seçimleri gibi. Seçimi Millet ittifakı kazanmadı İstanbul’da. Cumhur İttifakı, seçimi hediye etti İmamoğlu’na.  Yani anlayacağınız, sistem aynı sistem….