Siyasi Cinayetler Kime Yarar?

'3600 ek göstergeyi ilk ben telaffuz ettim' cümlesinden başka gündem olabilecek bir konu bulamayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 12 Eylül öncesi kaotik ortamı hatırlatacak şekilde 'siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var' iddiası, savcılığı harekete geçirdi.

Siyasi Cinayetler Kime Yarar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ilk olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "Siyasi cinayetler konusunda kaygım var" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bugün yaptığı bir konuşmada "Emniyet ve MİT'te böyle bir istihbarat yok. Bu bir FETÖ taktiğidir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu kaygısı aslında her ülkenin ve her şehrin kaygısıdır. Her an siyasi olabileceği gibi farklı amaçlı cinayetler yaşanabilir. 

Ancak bu siyasi cinayetlerin,  kendi iktidar yürüyüşlerini engellemek ve toplumda bir korku ve kaos ortamı oluşturmak amacıyla Ak Parti cenahı tarafından yapılacağını ima etmek, eski Türkiye özlemciliğinden öte bir anlam taşımayan evhamlardan ibarettir.

Bu ülkede, geçmişten bu güne, birilerini iktidara getirmek için değil, birilerini iktidardan düşürmek amacıyla siyasi cinayetler işlendiği iddia edilmiştir.

Eğer bugün böyle bir senaryo yeniden sahneye konacak olursa, bunun  faturası CHP’ye değil, bu konuda töhmet altına sokulmak istenen Ak Parti’ye çıkar. Böylesine bir karanlık siyasi cinayete kurban gittiği iddia edilen  Abdi İpekçi’yi  okuyarak yetişen Kılıçdaroğlu’nun yaşı ve tarih bilgisi,  bu oyunları ve senaryoları çözmeye kifayet eder diye düşünüyoruz.