Eski Proje İptal mi?

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, merakla beklenen Elazığ Kent Müzesi Projesi hakkında açıklamada bulundu.

Eski Proje İptal mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım döneminde Elazığ Tarihi Hükümet Konağı’nın kent müzesine dönüştürüleceği ve turizme kazandırılacağı açıklanmıştı.

Vali Kaldırım ‘Elazığ Kent Müzesi’nin projesinin sona geldiğini duyurarak projeye ilişkin detaylı görselleri 20 Temmuz 2019 tarihinde paylaşmıştı.

Projenin açıklandığı tarihin üzerinden yaklaşık 6 ay geçtikten sonra 24 Ocak depremi meydana gelmiş ve projeyle ilgili o günden bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Tarihi Hükümet Konağı ile ilgili dün gece sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Kent Müzesi çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini duyurdu.

Vali Yırık: “İzzetpaşa’daki Valilik Binamız, harikulade bir KENT MÜZESİ olacak. Proje çalışmaları hızlı şekilde ilerliyor. Ekibimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Eski Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın tamamlanma aşamasına geldi dediği ve detaylı görseller paylaştığı projeyle ilgili Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın ‘proje çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor’ demesi projeyle ilgili akıllarda soru işareti bırakırken eski projenin tamamen iptal edilip edilmediği merak konusu oldu. 

Son aylar da ilimizde imzaları atılan ve birçoğunda Elazığ Belediyesi’nin öncülük ettiği müze projelerine bir yenisinin de Elazığ Valisi Erkaya Yırık tarafından açıklanması bizleri de mutlu ederken, yıllardır gündem de olan bir konunun da çözüme kavuşturulması ilimiz için büyük önem taşıyor. 

Şimdiler de ise çok fazla fonksiyonu olmayan bu tarihi binamızın artık şehrimizin kültürüne uygun ve insanlarımızın görmek istediği şekilde kullanılması ve acilen çalışmaların yapılması gerekiyor. 

İlimizin her konuda atılım göstermesi ve hak ettiği yeri alması için projelerin artık söylemler ile kalmaması gerekiyor.
 

Eski Proje İptal mi?
Eski Proje İptal mi?
Eski Proje İptal mi?
Eski Proje İptal mi?
Eski Proje İptal mi?
Eski Proje İptal mi?