ŞİMDİ BU NE?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gayreti ve başarısını bilmeyen ve takdir etmeyen yoktur. Gerek terörle mücadelesi gerekse pandemi sürecindeki kararlı yönetimi ile göz dolduran bir yönetim ortaya koydu ve başarı sağladı.

ŞİMDİ BU NE?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dönem istifa edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bile birkaç saat ulaşamadığı bir bakan olmakla öne çıktıysa da genelde halkın takdirini kazanan bir bakan olmakla öne çıktı.

Ancak bu başarılarla birlikte hangi zafiyetten kaynaklı ya da hangi kriptoların ürünü bilinmez İçişleri Bakanlığı gelinen noktada ciddi bir sorun olarak karşımıza çıktı gibi.

Nasıl mı? İşte bizleri de hayal kırıklığına iten olaylar silsilesi.

08 Eylül 2020 tarihli gazetelere şöyle bir haber düştü:

“İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ortak soruşturması sonrasında çok sayıda mülki amir görevden alındı. FETÖ ile ilişkili olduğu tespit edilen toplamda 70 mülki amir açığa alınırken, vatandaşlar görevden alınan kaymakamlar listesini araştırmaya başladı.

İşte açığa alınan vali yardımcıları ve kaymakamlar listesi

Vali Yardımcıları: Bedir Deveci (Adıyaman), Nebi Çanga (Artvin), Cevat Uyanık (Artvin), Yusuf Gemici (Bingöl), Kemal Karahan (Bitlis), Mehmet Fevzi Dönmez (Düzce), Yunus Koç (Iğdır), Barbaros Baran (Karabük), İdris Akça (Muş), Murat Girgin (Sinop), Fatih İzmir (Şırnak), Akın Zor (Tunceli), Ferhat Atar (Van)

Kaymakamlar: Sadettin Doğan (Kahta), Hasan Doğan (Diyadin), Abdullah Kadıoğlu (Patnos), Fatih Dülgeroğlu (Arhavi), Muhammet Furkan (Güroymak), Hakan Şeker (Uzundere), Mustafa Selim (Narman), Emre Yalçın (Malazgirt), Ahmet Demirci (Erzin), Yasin Yunak (İnebolu), Ahmet Altun (Bahşılı), Barbaros Akbulak (Pötürge), Hamza Özer (Akçakale), Adem Can (Çaldıran), Fatih Sayar (Gürpınar), Fatih Okumuş (Boğazlıyan), Hasan Günaydın (Asarcık)

Peki, ne var bu haberde diyebilirsiniz. Listeye baktığımızda uzun süre ilimizde vali yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Fevzi Dönmez’i görmemiz bizleri gerçekten ürküttü.

Neden ürküttü? Çünkü ilimizde uzun süre görev yapan ve hem Vali Murat Zorluoğlu hem de Vali Çetin Oktay Kaldırım döneminde istisnasız 15 Temmuz kutlamaları törenlerinden her dönem sorumlu olan ve darbenin yapıldığı 2016 yılında 30 gün süren etkinliklerden sorumlu vali yardımcısıydı.

Hadi bunu da geçtik, Vali yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, daha iki ay önce Düzce Vali yardımcılığı görevine atanmıştı.

Dönmez ile birlikte bugün açığa alınan vali yardımcısı ve kaymakamların çoğu da iki ay önce atanmıştı.

Hadi diyelim ilgili kurumlar yeterli araştırma yapmadı. Bakanlığın atama yapan birimi olan Personel Daire Başkanlığı’na Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mart 2020 tarihinde Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez hakkında FETÖ üyesi olmak suçundan 10 yıl hapis istemiyle dava açıldığı yazısı da mı ulaşmadı?

İşte 6 Nisan 2020 tarihli Sabah Gazetesi’nin ilgili haberi:

“Elazığ Vali Yardımcısına FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis istemi

Mardin'de öğretmenlik yaparken KHK ile ihraç edilen ve etkin pişmanlıktan yararlanıp itirafçı olan FETÖ'nün mülkiyelilerden sorumlu mahrem imamı Ali Yağmur, Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez'in örgüte düzenli himmet ödemesi yaptığını, örgüt evlerinde düzenlenen toplantılara katıldığını itiraf edince Dönmez hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, Vali ve kaymakamlardan sorumlu mahrem imam Ali Yağmur'un itirafçı olduktan sonra FETÖ'cü vali, vali yardımcısı ve kaymakamlarla ilgili bilgi verip teşhislerde bulunduğu, bunlardan birinin de Mehmet Fevzi Dönmez olduğu belirtildi. İddianamede sanıkla ilgili MASAK raporu da yer aldı. Raporda, sanığın Beytüşşebap kaymakamlığı yaparken FETÖ'den ihraç edilen vali yardımcısı Deniz Zeyrek'in hesabına 1.100 TL EFT gönderdiği ve buna açıklık getiremediği kaydedildi. Sanık Dönmez'in, FETÖ'den ihraç edilen vali yardımcıları Serkan Şeker, Deniz Zeyrek ile kaymakamlar Kadir Güntepe, Ali Karakaya ile sıkı irtibatlı olduğu ve toplanan delillere göre 10 yıl hapisle cezalandırılması istendi.”

İddianamede daha birçok bilgi ve belge var. Şimdi İç İşleri Bakanlığı yetkililerini sorgulamak gerekmez mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan artık vali yardımcıları ve kaymakamların güvenlik soruşturmasını da mı bizzat yapsın. İlgili kurumların bu kadar rahat davranması çok doğru değil, hele hele bu kurumun göz bebeğimiz olan İç İşleri Bakanlığında olması hiç hoş ve doğru değil.

Bakan Soylu, sanki Karadenizli müteahhitlerle fazla teşrik-i zaman yapmaktan asli işinden biraz uzak kalıyor. O uzak kalınca da meydan kriptolara kalıyor. Allah’tan vicdanlı bürokratlar var da bu yanlışlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletiliyor ve anında gereği yapılıyor.