Şikayet Yok, Hizmet Var

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, deprem ve pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına ve maddi imkânsızlıklara rağmen, 2019 yılı nisan ayı ile başlattığı ve Elazığ sevdasıyla bütünleştirdiği hizmetlerine her gün bir yenisini ekleyerek ve halkın takdirini kazanarak devam ediyor.

Şikayet Yok, Hizmet Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 2019 yılı Nisan ayıyla birlikte başlayan hizmet sağanağı,  hayatın her alanında ve şehrin dört bir köşesinde kendisini göstermeye ve  vatandaşın takdirini kazanmaya devam ediyor.

24 Ocak 2020 depremi ve hemen ardından başlayan pandemi döneminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen mazeretlere sığınma yerine hizmetlerini artırarak sürdüren Başkan Şerifoğulları, bu süreçte hem borç ödeyen hem de hizmetlerini artırarak devam eden bir belediye başkanı olarak da takdir topluyor. 

Belediyelerin bir hizmet makamı olduğunu, bu makamın olmazsa olmazının ise hizmet sevdası olduğunu belirten Başkan Şerifoğulları, inançla ve  aşkla 2019 yerel seçimlerinin ardından   ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden ihtiyaçlar doğrultusunda şehrin her bir köşesine hizmeti nakşedip şehrin her bir köşesini hizmetlerle taçlandırdıklarını ifade etti.

SÖZ VERDİ, SÖZÜNÜ TUTTU

Seçim sürecinde Elazığlı hemşerilerine söz verdiği ve bu şehrin yıllardır özlemini duyduğu, hasretle beklediği projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadığını ifade eden Başkan Şerifoğulları, kısa süre içerisinde vaat ettikleri birçok projeyi hizmete sunduklarını belirtti.
Başkan Şerifoğulları’nın 30 aya sığdırdığı hizmetlerden bazıları  şunlar:

KENT-KÖY PROJESİ

Köy yaşamıyla kent yaşamının kompozisyonundan oluşan Kent-Köy Yaşam Alanı Çayda Çıra Mahallesinde toplam 45.527 metrekare alan üzerinde vatandaşların hizmetine sunuldu. Yerleşke içinde hizmete sunulan Çocuk Masal Evi ise tüm çocukların ayrılamadığı mekân haline geldi.

KANAL BOYU BULVAR VE REKREASYON PROJESİ

Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallerinden geçen ve yıllardan bu yana başta bu mahalleler olmak üzere şehrin en büyük problemlerinden birini oluşturan kanal sorununu çözüme ulaştırılarak 3 kilometrelik açık kanal kapatıldı. Alanda yol çalışmaları tamamlanırken rekreasyon çalışmaları devam ediyor.

ELAZIĞ FUAR VE KONGRE MERKEZİ 

İlimizin en önemli ihtiyaçlarından olan ve yılların ihmaline uğrayan Fuar ve Kongre Merkezi tamamlanma noktasına geldi.

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI 

Binlerce yıllık medeniyetler merkezi Harput’un turizm potansiyeline değer katan Harput Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası vatandaşların hizmetine sunuldu. 

KAPALI ÇARŞI RESTORASYONU 

Tarihi Kapalı Çarşı, bünyesindeki 116 dükkân ile yenilendi. Restorasyon çalışmaları 100 günde tamamlandı.

ULUKENT MAHALLESİ KANAL YANI ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI

Ulukent Mahallesi Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesi tamamlandı. Proje toplam 37.000 metrekare alan üzerinde hayata geçirildi. 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI YER ALTI OTOPARKI VE MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ 

Şehir kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yer altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi inşa çalışmaları başladı. Proje kapsamında, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa ediliyor, alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak düzenleniyor. 

AHMET  AYTAR KENT MEYDANI VE YERALTI OTOPARK PROJESİ

Şehre yepyeni bir vizyon kazandıracak Kent Meydanı Yer altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi inşa çalışmaları sürüyor.

 MİNİ TERMİNAL PROJESİ

Akpınar Mahallesi’nde yer alan mini terminal binası mevcut yerinde yeniden inşa edilerek hizmete sunuldu. 

ELAZIĞ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ 

Elazığ şehirlerarası otobüs terminal binası inşa çalışmaları devam ediyor. Güney Çevreyolu üzerinde inşa edilen yeni otobüs terminal binası, 8.348 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ 

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298,53 m² alan üzerinde 6175 m² kullanım alanına sahip olacak şekilde İzzetpaşa Mahallesinde inşa edildi ve hizmet verme aşamasına geldi.

 GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ 

Atıksu Arıtma Tesisinde yapılan 0,99 megawatt kapasiteli Elazığ Belediyesi Arazi Uygulamalı Güneş Enerjisi Santralinde elektrik üretimine başlandı. Ayrıca Şahinkaya mevkiinde 5 megawatt kapasiteli GES Projesi çalışmaları ise devam ediyor. 

TRAKTÖRCÜLER SİTESİ

Mevcut terminal binası yanında 13 bin 600 metrekare arazi üzerinde, toplam 6 bin 112 metrekare inşaat alanına sahip olacak Traktörcüler Sitesi inşa çalışmalarda sona gelindi. 

TIR GARAJI

Elazığ Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında bulunan Tır Garajı, Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Sebze Hali yanındaki yaklaşık 9 hektarlık alana taşınacak. 

İLERİ BİYOLOJİK YENİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJESİ

Bingöl Karayolu 17. km’sinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin mekanik ve elektronik ömrünü tamamlaması nedeniyle Azot, Fosfor, Karbon giderimi sağlayacak nitelikte İleri Biyolojik Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Projesi İLBANK aracılığı ile hazırlanarak 06.08.2020 tarihinde Belediyeye  teslim edildi. Projeye ilişkin yapım ihalesi hazırlık çalışmaları devam ediyor. 

DİJİTAL KÜTÜPHANE

Elazığ Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, 1.900 metrekare alan üzerinde, 650 metrekare inşaat alanına sahip olacak şekilde inşa edilerek hizmete sunuldu. 

HER MAHALLEYE SEMT KÜTÜPHANESİ

Çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ferah ve donanımlı çalışma ortamları hazırlamak amacıyla 10 yeni semt kütüphanesi  hizmete sunuldu. 

GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ EK HİZMET BİNASI 

Gümüşkavak Mahallesi’nde 870 metrekare kullanım alanına sahip şekilde inşa edilen ek hizmet binası vatandaşların hizmetine sunuldu. 

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ EK HİZMET BİNASI

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Ek Hizmet Binası, 7 bin metrekare alan üzerine modern bir yapı olarak inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Hizmet binası bünyesinde, 20 adet morg, 5 adet gasilhane,  bekleme salonu, aynı anda 4 cenaze namazı kılınacak alan, cami, idari bina, otopark alanları ve kameriyeler yer alıyor. 

ŞEHİT FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ 

Şehit Fethi Sekin Külliyesi inşası tamamlandı. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin anısına doğup büyüdüğü Baskil ilçesinin Doğancık Köyünde inşa edilen külliye bünyesinde; toplantı, konferans, sergi salonları, 4 adet atölye, mesleki eğitim ve beceri kursları yer alıyor.

 AKPINAR MAHALLESİ MUHTARLIK VE TAZİYE EVİ 

Akpınar Mahallesi Muhtarlık ve Taziye Evi, toplam 1133 metrekare alan üzerine 516 metrekare kullanım alanına sahip olarak inşa edilerek hizmete sunuldu. 

HİLALKENT SOSYAL HİZMET BİNASI

Hilalkent Mahallesi’nde toplam 2100 metrekare alan sahip olacak yeni yaşam merkezi inşa çalışmalarında sona gelindi. Merkez bünyesinde; derslik, spor salonu, bay-bayan taziye evi, okuma evi, muhtarlık ofisi, kafeterya yer alıyor.

KARŞIYAKA MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Elazığ Belediyesi’nce Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. TOKİ tarafından Karşıyaka Mahallesindeki 6 hektarlık alanda inşa edilen 439 konut, hak sahiplerine teslim edildi. 

ABDULLAHPAŞA MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Abdullahpaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, proje alanında 3 ve 4 nolu adaların yapım ihalesi gerçekleştirildi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanacak. 

ALTYAPI YENİLENİYOR

Şehrin altyapı sorununu çözüme taşıyacak altyapı ihalesine ilişkin çalışmalar son aşamaya geldi. 

Proje kapsamında, 1052 km çeşitli çaplardaki içme suyu boru hattı, 20 km yağmur suyu hattı döşenecek.  Kanalizasyon hattı olmayan bölgelere 55 km toplayıcı hattı döşenecek.

YOL ÇALIŞMALARI

Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi (Keban Yolu) 6 Şeride Çıkarıldı

Yahya Kemal Caddesi 6 Şeride Çıkarıldı 

Kanal Boyu Yolu Bulvarı tamamlanarak Ulukent mahallesine bağlanarak  hizmete açıldı. 

Cumhuriyet Mahallesi – Salim Hazardağlı Caddesi Yenilendi

Ataşehir-Hicret Mahalleleri Güney Çevre Yolu Bağlantısı Hizmete Sunuldu

Aksaray Mahallesi Güney Çevre Yolu Bağlantısı Hizmete Sunuldu

Çayda Çıra Mahallesi-Şahinkaya Bağlantı Yolu Hizmete Sunuldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda İyileştirme Çalışması Gerçekleştirildi

Teknokent Kavşağında Yol Genişletme Çalışması Gerçekleştirildi

Veysel Karani Sokak 4 Şeride Çıkarıldı 

Tahir Şaşmaz Caddesi 6 Şeride Çıkarıldı 

Mimar Sokak 4 Şeride Çıkarıldı 

İl Özel İdare-Adliye Arkası Yeni İmar Yolu 

Ulukent Mahallesi Nazarlık Sokak 4 Şeride Çıkarıldı

TOKİ Fırat Anaokulu Üstü-Şahinkaya Bağlantı Yolu 

Harput Mahallesi–Ağaberk Villaları Bağlantı Yolu 

Malatya Caddesi Çevik Kuvvet Yanı Yeni Yol 

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda İyileştirme Çalışması Cezaevi Yanı Yeni İmar Yolu 

Pertek Yolu-Kanalboyu Bağlantısı Yol Genişletme Çalışması 

Sanayi Mahallesi-Salıbaba Bağlantı Bulvarı İyileştirme Çalışması Demirtaş Köyü-Çevre Yolu Bağlantı Yolu 

ASFALTLAMADA REKOR

3 milyon 753 bin metrekare asfalt çalışması 

60 bin 688 metre bölünmüş yol çalışması

663 bin 600 metrekare sathi kaplama yol çalışması 

296 bin 203 metrekare kaldırım yenileme çalışması 

187 bin 994 bordür yenileme çalışması

31 bin 230 metreküp taş duvar yapımı

4 bin 711 metrekare beton duvar yapımı

RAKAMLARIN DİLİYLE DEĞİŞİMİN YÜZÜ

Şehir genelinde 30 ayda;Yeşil alan miktarı, 3 milyon 690 bin 277 metrekareye çıkarıldı.

17.375 adet ağaç, 1 milyon 495 bin 416 adet süs bitkisi, gül ve mevsimlik çiçek dikimi ve 260.977 metrekare çim serimi gerçekleştirildi.Kent estetiğine değer katmak amacıyla değişik mahallelerde olmak üzere 64 adet yeni park.

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ

Geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla şehir genelinde belirlenen noktalarda Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruldu. 

HARPUT, HEP ÖZEL VE HEP AYRICALIKLI

Harput’un turizm potansiyeline katkı sağlamak amacı doğrultusunda; Kürsübaşı Musiki Müzesi, Elazığ Basın Müzesi ve Hamam Müzesi çalışmaları sürüyor.

Harput girişinde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediye’sine ait beş adet tescilli konak, Belediye Konuk Evi olarak düzenlendi. Harput’un sivil mimarisini yansıtan 19. yüzyıla ait önemli bir eser olan Sunguroğlu Konağı’nın bodrum katı, sergi salonu olarak hizmete açıldı.Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.Osmanlı mimarisine uygun olarak Hoca Hasan Bey tarafından 1634 yılında inşa edilen Hoca Hasan Hamamı’nda, restorasyona yönelik çalışmalara başlandı. Hoca Hasan Hamamı, Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırılmış olacak. Harput’ta Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları başlatıldı. Tescilsiz yapılarda tarihi dokuya uygun cephe giydirme çalışması gerçekleştiriliyor.

MOBİL BEYAZ MASA 

Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini daha rahat ve kolaylıkla yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla faaliyet gösteren 153 Beyaz Masa, artık Mobil Beyaz Masa uygulaması ile vatandaşın ayağına gidiyor.

EBEGEM’LE GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ 

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM), kurslarını sürdürüyor. 73 branşta verilen eğitim programlarına 1.092 kursiyer katıldı.

AİLE DANIŞMA VE EĞİTİM MERKEZİ (ADEM)

Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, Aile Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık, Çocuk-Ergen Danışmanlığı ve Evlilik Danışmanlığı ve eğitim programlarıyla, toplam 22 bin 569 kişiye danışmanlık hizmeti verildi.

SPOR VE YAŞAM MERKEZLERİ 

Bay ve bayanlara hafta içi uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlanan 20 yeni spor yaşam merkezi şehrin dört bir yanında hizmete sunuldu.

ESNAF DESTEK PAKETİ

Pandemiyle mücadele tedbirleri faaliyetleri durdurulan işletme sahiplerine 1.000 TL  nakdi destek sağlandı.

EĞİTİME TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ

Maddi imkânsızlıklar nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde canlı derslerini takip edemeyen çocuklara tablet desteği sağlandı. 

POPÜLİZM YAPMADIK ÇÖZÜM ÜRETTİK

30 aylık görev süresi içerisinde verdikleri her sözü tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, bugüne kadar popülist söylemlere meyletmediklerini aksine sorunlara çözüm üreten; ihtiyaçları karşılayan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini, gerek fiziki, gerekse sosyal çalışmalarımızla bu şehirde yaşayan hemşehrilerimize daha kaliteli bir yaşam sunmayı hedeflediklerini ve bunda da önemli bir başarı yakaladıklarını belirtti.

HALKIN BELEDİYE MEMNUNİYETİ

Vatandaşın, her türlü ekonomik sıkıntı ve zorluklara rağmen hayatın her alanını ve şehrin dört bir köşesinde kendini gösteren hizmetler karşısında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan memnuniyet oranı ise oldukça yüksek.

Tarafsız anket şirketleri ve Ak Parti Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde Elazığ Belediye Başkanının memnuniyet oranı oldukça yüksek düzeylerde seyrediyor.

Halkın hizmetlerden memnun olmasının en önemli sebebi ise Başkan Şerifoğulları’nın kıt imkânlara rağmen şehrin kaderini değiştiren ve yılların ihmaline uğrayan projeleri hayata geçirmesi ve birçoğunu hizmete sunması olarak gösteriliyor.