Güzel Haber

Elazığ'ın özellikle son yıllarda sektörden aldığı ciddi yatırımlarla tekstil üssü olabileceğini sık sık ifade ediyoruz.

Güzel Haber

Son yıllarda ilimiz yöneticileri ve siyasetçilerinin girişimleri ve özellikle ETSO’nun gayretleri ile tekstil alanında büyük oyuncu statüsündeki firmaların ilimize yatırım yapmış olmaları, hem istihdam hem de şehrin ekonomisi açısından çok güzel sonuçlar doğurdu.

Geçmişteki yatırımlarla yetinmeyen ve özellikle teşvikte 6. Bölge imkân ve avantajlarından faydalanarak yeni yatırmalar yapmalarını sağlamak amacıyla Tekstil Sektörü İstişare Toplantısının Elazığ’da düzenlemek de son yılların en başarılı faaliyeti oldu.


Rutin valilik görevi ile birlikte şehrin ekonomi ve üretim alanlarının artırılması yolunda çalışmaları ajandasına not eden ve bunu her gün adım adım takip ve teşvik eden  Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın bu girişimini önemli görüyor ve tebrik ediyoruz.


 Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın gayret, titiz ve prensipli çalışma sistemiyle birleşerek ete kemiğe bürünüp şehrimizde yatırım ve istihdam olarak görünecek bu adımların boşta kalmaması için şehrin tüm siyasi aktörleri ve yöneticilerin destek vermesi, basit prosedür ve bürokratik kompleksleriyle hareket etmeden zaten nazlı olan yatırımcılarımızı  kaçırmamak zorundayız.
Her bir yatırımcıya şehrin en özel misafiri, yatırımının başından sonuna kadar işleri zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olmak durumundayız.

Yatırımcıların yasal prosedür gereği uğramak ve resmi işlem yapmak zorunda olduğu tüm kurum personeli bu eğitimden acilen geçirilmeli ve yatırımcıyı kaçıran değil, en güzel şekilde ağırlayan bir konuma yükseltmeliyiz.

Bu uyarıyı neden yaptığımızı merak edenler varsa çok değil, sadece bir yatırımcıyı dinlesin ve bazı kurumlarda nasıl sorunlar ile karşılaştıklarını dinlesin yeter.