SEVGİ KOROSU KURULDU

Koro şefliğini Türk Halk Müziği sanatçısı Aygün Çam'ın üstlendiği koro 16 kişiden oluşmakla birlikte, farklı engel gruplarını bir araya getirerek engelli bir

SEVGİ KOROSU KURULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koro şefliğini Türk Halk Müziği sanatçısı Aygün Çam’ın üstlendiği koro 16 kişiden oluşmakla birlikte, farklı engel gruplarını bir araya getirerek engelli bireyler ile sağlıklı bireylerin toplumla kaynaşmasını temel hedef alıyor.

Ayrıca, toplumda yer edinmiş ön yargıları kırarak, İmkân sağlandığında engelli bireylerin neler yapabileceğini topluma göstermek sevgi korosunun temel amaçlarından biri.

Koro tanıtımı için düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Suat Kenç, Elazığ Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Yetgin Er, Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği başkanı Çiçek Tutuş, Mutlu Yaşam Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Fasih Karakaya katıldı.

Koro şefi Aygün Çam konu ilgili yapmış olduğu açıklamada: “16 farklı engel gurubunda bulunan arkadaşlarımızı bir araya getirerek sevgi koromuzu oluşturduk. İnşdigerah koromuz önümüzdeki günlerde çeşitli dinleti ve etkinliklerde sahne alacak” dedi.

Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ise “Engelleri hep birlikte aşmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimize kültürel, fiziksel ve sportif yönden her türlü desteği vererek onların sosyal hayata dâhil olmalarını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.