Sen misin Doğruyu Söyleyen?

Baskil sınırları içinde bulunan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarına gitmeye çalışan turist kafilesine yardım ederek traktörüyle taşıyan Mustafa Genç'e 'taşıma sınırı üzerinde yolcu taşımak' gerekçesi ile ceza kesildi. Ceza kesilmesinin asıl sebebinin Valilik açıklamasının yanlışlığına ve düzeltilmesi gerektiğine dikkat çeken Vehbi Genç'in açıklamalarının ve yayınladığı resimler olduğu iddia ediliyor.

Sen misin Doğruyu Söyleyen?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde son günlerde hem basın-yayın organlarında hem de sosyal medyada dile getirilen kanyonlara turist kafilesini traktörü ile ulaştıran Mustafa Genç’e jandarma ekipleri tarafından günler sonra  ceza kesildi.

ASIL SEBEP VALİLİK AÇIKLAMASININ YALANLANMASI MI?

Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesapları ile basın-yayın organlarında yer alan yol yapılmadığı için turist kafilelerinin traktörle kanyonlara taşınması görüntüleri ilimiz turizmi açısından olumsuz karşılanmış ve tepkilere sebep olmuştu. 

Kamuoyundan gelen tepkilere cevap veren Elazığ Valiliği, söz konusu görüntülerin çekildiği alanın Baskil sınırları içinde değil, Malatya Arguvan ilçesi sınırları içinde olduğunu açıklamış ve kanyonlara hangi güzergâhlardan gidilebileceğine dair bilgilendirme yapmıştı.

Valilik açıklamasında tarif edilen yoldan kanyonlara gitmeye çalışan turist kafilesini taşıyan tur otobüsü yol olmadığı için bir yerden durdu ve ilerleyemedi.

Kafileyi Baskil ilçesinde karşılayıp bölge turizmine fahri olarak katkı vermek isteyen Vehbi Genç’e kanyonları mutlaka görmek istediklerini ifade eden kafileye yardımcı olmak amacıyla yine Akuşağı köyünden traktör temin edilmiş ve kafilenin kanyonları görmeleri sağlanmıştı.

VALİLİK; “BURASI BASKİL DEĞİL”

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcının paylaşıp yorum yaptığı bu görüntülerin ardından açıklama yapan Elazığ Valiliği resim ve görüntülerin çekildiği alanın Elazığ sınırları içinde olmadığını ifade etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını ve resimlerin kendisinin çekip paylaştığını ifade eden Vehbi Genç, gazetemize yaptığı açıklamada bu bilginin düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

CEZA YAĞDI

Bu gelişmelerin ardından  jandarma tarafından traktörüyle turist kafilesini taşıyan Mustafa Genç’e günler sonra ceza yazıldı. 
Sosyal medyada 10 gün önce yer alan bu görüntüleri anında ihbar kabul edip yasal işlem yapmayan jandarma,  10 gün sonra Vehbi Genç’in açıklamalarından sonra ceza kesilmesine bir anlam veremediğini ifade eden ve aynı zamanda Vehbi Genç’in amcası olan Mustafa Genç, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile bu uygulamaya anlam veremediğini ifade etti.

İŞTE O PAYLAŞIM:

Siz ne yapardınız? Gelen turist kafilesi şehrin 100 km uzağında yolda kalmışlar. Bir Ağustos günü öğle sıcağı, gelenlerin hepsi bayan, ıssız arazide yardım etmeyip de ne haliniz varsa görün mü diyecektim. Ben takdir, teşekkür beklerken cezalandırıldım. Takdir halkımın ve baştaki yöneticilerimin.

BİR YALANLAMA DA JANDARMADAN

Valilik açıklamasına göre söz konusu resimlerin çekildiği alan Elazığ sınırları içinde olmadığının belirtilmesine rağmen, jandarmanın düzenlediği ceza tutanağında olay yerinin Baskil “Akuşağı köyü Saklıkaya kanyonu mevkii” olarak yazılması, Vehbi Genç’ten sonra valilik açıklamasını yalanlayan ikinci resmi belge olduğuna dikkat çeken vatandaşlar ise hangi kurumun açıklamasına itibar edeceklerini şaşırdıklarını ifade ediyorlar.

DOĞRUYU SÖYLEMEK SUÇ MU?

Kanyonlara gitmek isteyen kafileye her türlü desteği ve yardımı yaparak yöresi ve şehrin turizmine kendi imkânları ile katkıda bulunmak isteyen, görüntüleri yayınlanınca da Valiliğin “Bu alan Elazığ değil” bilgisinin yanlışlığını ortaya koyup bölgenin Baskil ilçesi Akuşağı köyü olduğunu ifade eden Vehbi Genç’in bu açıklamaları üzerinden traktör sürücüsü Mustafa Genç’e ceza kesilmesine bir anlam veremediklerini ifade eden bölge halkı ve sosyal medya kullanıcıları, kamu görevlilerinin bu konularda daha hassas davranması gerektiğini dile getiriyorlar.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK

Kanyonlara turistleri kendi imkânları ile taşımak isteyen Mustafa Genç’e ceza yazılmasının yanlışlığına dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları ise hem Vehbi Genç’e hem de Mustafa Genç’e destek verdiler.

İşte o mesajlar:

HANİFİ ÖZDEMİR:

“Vehbi genç başkanım sen şimdi bu sorunu dile getirdin, vatan haini ilan edilirsin izliyoruz bakalım.”

KENAN USLU:

“Yaptıkları haksızlıkları yolsuzlukları görmüyorlar herhalde.. Mustafa Amca insanlık namına insanlara yardım etmiş diye devletin amiri, memuru kilometreler uzaklıkta kırsal bir alana gelip tutanak tutuyorsa bu hiç kimsenin ayıbı değil bu hükümetin ayıbı ya da bunlara yetki verenlerin ayıbı.”

YUNUS YUKSEL:

“Ayrıca kendi ayıplarını örtbas etmek için bazı kurumları zor durumda bırakmaları başka bir ayıp
Evet herkes kendine yakışanı yapar.”

AHMET MENTES:

“Adımlamak lazım sanki Malatya sınırına daha yakın başkanım, Allah yardım etsin bilmem kaç yıllık köyümüz birden oldu Malatya köyü…”

EYUP ASLAN:

“Bu nasıl ağa , hem kusurlusun , hem de ceza yazdırıyor dün zoruna gittiği için.”

CEBRAİL CELİK:

Hemşehrimin cezasını ben ödeyeyim. Devletimizde bilsin ki biz Elazığlılar vatan severiz, misafir severiz bizler bugüne kadar kimseyi yolda koymadık.”

ORHAN SEÇKİN:

“Hani orası Malatya idi? İş cezaya gelince Elazığ mı oldu?