Selam Olsun Üreten Yüreklere

Şehrimizin ekonomi, sanayi ve özellikle de istihdamına önemli oranda katma değer kazandıran şahsiyetlerimizi yaptıkları bu önemli yatırımlarından dolayı özel bir yerde konumlandırmamız ve değer vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Yine bu değerlerimizi kamuoyuna tanıtmak ve başarı hikâyelerini herkesin bilmesi açısından fırsat oluşturmak gerektiğine inanıyoruz.

Selam Olsun Üreten Yüreklere

Son yıllarda şehrimiz özellikle tekstil alanında bir üs olma yolunda ilerliyor. 
Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın bu misyona hizmet etmeye yönelik önemli isimleri programına konuk  ediyor.
Elazığ’da 150 milyon euroluk dev yatırımla tekstil entegre tesisi kuran ve Türkiye’deki sayılı işletmeler arasında yer alan Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, Cumartesi günü Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.

İş insanı Ramazan Saka, Elazığ’da yaptığı dev yatırımla ilgili bilgiler verdi ve “Dünya’da Türkiye’de, Türkiye’de ise Elazığ’dan başka bir yere yatırım yapmam” sözünü yeniledi. Fabrikanın kuruluş anından şuana kadar geçen süreci anlatan Ramazan Saka, “3 bin 500 istihdamlı entegre tesisimizin yüzde 99’u bitti” dedi. 
Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, yeni istihdam müjdesi verdiği programda “Bayrama kadar konfeksiyon fabrikasına bin kişi daha alacağız. Biz ilk insanları işe alımı açıkladığımız zaman herkes başvurmuştu. Ciddi bir başvuru vardı biz de tabi onların içerisinde elemeler yaptık. Yetiştirdiğimiz insanlar oldu. Kemik kadro oluşturuyoruz. Kemik kadronun da yaklaşık yüzde 90’ına geldik. Boya tesisimizde ve örme tesisimizde yaklaşık yüzde 90 kemik kadrosuna geldi. Ama konfeksiyon giyim fabrikası insan emeği olan insan gücü ile yapılan çok sayıda istihdamı olan bir tesis şimdi aynı eforu burada harcayacağız” dedi. 

Böyle bir tesisi ilimizde kazandırmak ve binlerce hemşerimize iş imkânı kazandırmakla birlikte “Elazığ’dan başka bir yere yatırım yapmam” düşüncesinde olan bir Elazığ sevdalısı hemşerimiz olmasından gurur duyuyoruz. 

Söylememiz o ki bu memlekette çok sesi çıkanı değil, çok üreteni ve insanlarımıza iş ve aş verenleri baş tacı etmemiz lazım. Yatırımcılarımızı daha çok istihdam oluşturmaları yönünde yüreklendirmemiz lazım.  Hele hele basit mahalle dedikoduları yaparak onların aşk ve şevklerini asla kırmamamız lazım.

Selam olsun insanlarımıza ve şehrimize katkıda bulunanlara. Rabbim onların yolunu açık etsin. Daha çok üretip daha çok kazansınlar. Çünkü her kazanılan, şehrin de kazandığıdır ve kazanımıdır.