Aday Olmayabilir Mi?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Erdoğan olmayabilir' gibi bir cümle kurdu.

Aday Olmayabilir Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde aday olmayacağı tezi, sadece Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği bir görüş değil. Ankara kulislerinde bu düşünce sıklıkla dillendiriliyor.

Bunun iki açıdan gerçekleşebileceğini dile getiren bazı siyasi gözlemciler şunları söylüyorlar. “2023 seçimleri Erdoğan’ın seçilmesi açısından risk taşıyan bir seçim. Ve Erdoğan, kazanamayacağı garantisi görmediği bir seçime asla girmez.” İkinci düşünce ise Erdoğan’ın sağlık ve yaş problemi sebebiyle bir beş yılı daha yürütemeyeceği…

Millet ittifakı ve siyasi kulislerde bu tür senaryolar dolaşsa da Erdoğan’ın 2023 seçimlerine hazırlandığı, birçok kesime yönelik kesenin ağzını açmasından, bütçeye yüklediği külfete rağmen kur garantili mevduat sistemi, asgari ücrete temmuz ayında yeniden zam, değişik alanlarda vatandaşa yapılan  yardım ve daha birçok adım, Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde aday olacağının net ve kesin emarelerini veriyor.

Bu tartışmayı gündeme taşıyan çevrelerin asıl amacı Erdoğan’ı hem siyasi hem de fiziki olarak güçsüz göstermeleri. Bu değerlendirmelerin sonunda söylenebilir ki Erdoğan’ın aday olmayacağı tezi,  bir şehir efsanesinden ibarettir, siyasi karşılığı ve realitesi yoktur.