Şehrin Hedefi Ne?

Deprem ve pandemi döneminin sıkıntı ve problemleri önemli oranda atlatıldı. Önce normalleşme, ardından yurtdışından gelen hemşerilerimiz ve son olarak okulların açılmasıyla ekonomik olarak da normale dönüldü gibi.

Şehrin Hedefi Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadara vaka sayıları bir miktar yükselse de aşılama oranın artmasıyla burada bir normalleşme görülecek.

Tüm değerlerin ve yaşamın olağan haline döndüğü bu günlerde şehrin kayıplarının telafisi için, sanayi tesislerinin ve yatırımların artması için, yeni istihdam alanlarının oluşturulması için ne yapıyor, ne düşünüyoruz çok bilenimiz yok.

Şehirlerin bir rutin işleyişi vardır bir de şehre misyon biçen ve hedef koyan üst aklı… Bu üst akıl kimdir, kimlerden oluşur, ne zaman toplanır ve nasıl kararlar alarak hayata geçirir bunu da bilen yok.

Daha doğrusu şehre yeni ufuklar çizip hedefler koyan ve bunları hayata geçirme noktasında sorumlu ve yetkili olanların böyle bir endişesi, böyle bir niyeti ve hevesi var mı onu da bilmiyoruz.

Şehirde üst akıl ne yazık ki farklı konularda işliyor ve bu genelde kişisel çıkarlara taalluk ediyor. Şehirden çok ferdi ve gurup çıkarları noktasında organize edilen oluşumlar ve paylaşımlar oluyor.

Bu şehirde birilerinin derdi de sevdası da şehir olmalı. Ve onlar daha cesur ve sesleri daha çok çıkan olmalı.

Şehrin üniversiteli işsiz gençleri için ne yapmalıyız. Organize sanayide çalışan eleman sayısını nasıl artırmalıyız. Hangi konularda yatırım yapmalıyız ve bunu nasıl pazarlamalıyız. Yatırımcıların burnundan getiren bürokratik engelleri nasıl azaltmalıyız. Kamu kurumlarının hantallıktan nasıl kurtarmalıyız. Tarım ve Hayvancılıkta nerede tıkanıyoruz ve bunu nasıl açmalıyız. Artan konut sayılarına  rağmen uçuk kiraları nasıl kontrol ederiz?

Tüm bunları ve bunların da ötesinde bu şehri beş yıl sonra nerede görmeliyiz gibi soruların cevabına kafa yoran birileri olmalı. Ve bunlar zaman zaman bir araya  gelmeli. Gelirken de sadece bu konuları konuşmalı.