İp Koptu, Kopacak

İlimizin turizm potansiyellerini harekete geçirmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda keşfedilip tanıtımı yapılan, bu tanıtımların etkisiyle Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarını görmeye gelen kafilenin traktör römorkunda taşınması görüntülerine bir tepki de Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Aksoy'dan geldi.

İp Koptu, Kopacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanyonlarla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Aksoy, “Kanyonlarla ilgili açıklamalarda bulunduk. Buradaki eksiklikleri dile getirdik. Burada mutlaka bir yolun olması, ulaşım noktasında insanların bu noktada sıkıntı yaşaması, tur için alınan teknenin ilçemize gelmemesi. Gelen misafirlerimize zorluk çıkarması gibi. Buradan dile getirdik ama valiliğin bu konuda hiçbir çalışması olmadı. Çünkü kanyonlar Yatırım A.Ş.’ye devredildi. Bu anlamda hiçbir hizmet bugüne kadar sunulmadı” dedi. 

Bu açıklamada iki konu öne çıkıyor. Birincisi İl Genel Meclisi üyeleri bu bölgeye başta yol olmak üzere alt yapı ve sosyal tesis yapılmasını defalarca ve ısrarla gündeme getirdikleri halde herhangi bir çalışma yapılmaması.

İkinci konu ise bu işlemleri İl Özel İdare resmi kurumu yerine yine kurum bünyesinde bulunan Yatırım AŞ’ye devredilmesi.

İşin doğrusu bu alanın şirkete devredildiği konusu ilk defa gündeme geliyor. Eğer bu doğru ise daha büyük bir ihmal var. 

Yatırım AŞ, kamu şirketi olması dolayısıyla hem kamunun gücü hem de özel şirketlerin hızlı hareket etme kabiliyetine sahip avantajlarını birleştirmiş demektir. Ancak ve ne yazık ki bu imkân ve avantaja rağmen bu bölgede yanlış güzergâhları gösteren tabela dikiminden gayri bir çalışma yapılmamış.

Elazığ, ne yazık ki her konuda önce bir kötüyü yaşayarak ülkeye reklam oluyor, ardından da bunun toparlanması ve giderilmesi için çalışma yapıyor gibi bir algıya bürünüyor.

Bu durum Elazığ’ı ve Elazığlıların bir şanslılığı mıdır yoksa bizlere gönderilen idarecilerin yetersizliğinden ve öngörüsüzlüğünden midir bilmiyoruz ama bu şehir artık yanlış ve eksikliklerle değil, güzellikleriyle gündeme gelme dönemine geçsin istiyoruz.

 Bunun için ne yapılacaksa da yapılsın artık. Bu kadarı ve olumsuz gündemler bu şehre fazlaca yük olmaya başladı. Çok gerilen ve incelen ipin bir yerden kopması noktasına  gelmeden birilerinin artık ipi güçlendirmesi ve sağlamlaştırması farz oldu.