Şehrin Aklıyla Alay Ediliyor

Şehrin her türlü derdi, sorunu ve problemi çözülmüş ve herkesin beklentisine cevap verilmiş gibi bir rahatlığın, bir keyfiyatın ve bir garip kibir davasının basitliğine kurban edilmişliğin anlamsızlığını yaşıyoruz bu günlerde.

Şehrin Aklıyla Alay Ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin yönetici kadrosu arasında yaşanan ne ilk sorun ne de son sorun olacak bu durum. Geçmişte kapalı kapılar adında ne kavgalar, ne gürültü patırtılar yaşandı bu şehirde ama bu  tablo asla ne kamuoyuna ne de hizmetlere olumsuz yansıdı.

28 Şubat sürecinde olmadık hakaretlere mazur kalan merhum Erbakan sırf ülke ve halkı için boncuk boncuk ter döktü ve mazlum ve mağdurun hakkını sonuna kadar savundu. Ama yine merhum Ecevit, şairlik ruhu ve duygularıyla devlet adamı duygularına biraz da gururunu ekleyince Cumhurbaşkanı Sezer’in kendisine anayasa kitapçığı fırlattığını kameralar karşısında söylediği an, ülke 20 yıl geriye gitti ve ekonomi altüst oldu.

Gelelim güne ve olaya. Şehrin ortak vicdanı ve doğruların savunucusu duruşundan taviz vermeyen Hâkimiyet Gazetesi olarak bu meselenin bir yol kazası olduğunu daha ilk günden söyledik.  Ve hatta sözleri eleştirtilmekle birlikte bunun şehre olumsuz yansımasını ve bugünleri düşünerek büyütülmemesi gerektiğini hiç kimsenin yanında ve karşısında olduğumuz için değil, şehrimizin ve hemşerilerimizin yanında olduğumuz için yazdık ve manşete taşıdık.

Üslubu ilk biz eleştirdik. Ancak hemen ardından da bunun büyütülmeyecek ve tolere edilecek bir konu olduğunu ifade eden yapıcı bir dil ve üslup kullandık.

Bizim bu tavrımızı fitne çıkarmak olarak yorumlayanların kendileri en büyük fitne ateşini yaktılar ve Ak Parti’yi uzlaşmaz ve kavgaya meyyal bir tavırla eş tuttular.

Nasıl mı? 18 Ağustos Çarşamba günü Elazığ’da bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelecek olan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin Elazığ programı, ekibinde bulunan Covid-19 temaslı bir personel sebebiyle ertelendi.

Bu insani ve zaruri gerekçeye rağmen, bu programın ilimizde yaşanan protokol krizi sebebiyle ertelendiği gibi akla ziyan bir gerekçe ortaya kondu ve Ak Parti’den de tersi bir açıklama yapılmadı.

Bu zaruri ertelemeyi kendi hanesine sözde kahramanlık olarak yazdırmak ve buradan siyasi prim yapma hayali kuranlar aslında bu davaya ne kadar yabancı ve bigane olduklarını da açık edip dışa vurdular.

Şimdilerde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Nureddin Nebati’nin,  zor zamanda tekerine taş koydukları ancak rant ve menfaat için trene sonradan binenlerin o gün için küfür ve şirkle itham edip, Erbakan ve Erdoğan’a olmadık hakaretlere maruz bırakılan milli görüş geleneğinden gelen ve Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde Bakırköy İlçe Başkanlığı yapan ve teşkilatlar konusunda oldukça hassas ve samimi bir isim olduğunu düşünemediler ya da ve hesaba katamadılar.

Nebati, bir ilde partisinin de isminin geçtiği bir krizin olduğunu duysa, değil programını ertelemek, bir saat önce gelip o problemi çözmeyi kendine vazife addeden bir duyarlı siyasetçidir.

Çünkü Nurettin Nebati bilir ki bu uyumsuzluk sadece şahısları değil davayı ve partiyi zayıflatır ve sonuçları teşkilata zarar verir.

Yine Nurettin Nebati bilir ki şehrin tepesinde esen sert rüzgarlar, eğer önlem alınmazsa kasırgaya dönüşür ve çözümü için de hoş olmayan radikal kararlar almak zorunluluğu doğar.

Bütün resmi yetkililer ve açılışının yapacağı okulu yapan hayırsever iş insanının açık ve sarih beyanlarına ve Nurettin Nebati’nin bildiğimiz duyarlılığına rağmen, verilen suflelerle hem sureti haktan gözüküp en büyük nifak tohumlarını ekmek hem de buradan siyasi hasat elde etmeyi ummak, Ak Parti geleneğini ve misyonu yanında teşkilatçılığı da sorumluluğu da bilmemektir ve yanlıştır.

Ve bu meseleyi hala çözmenin derdi ve gailesinde olmayıp, birilerini hedef göstermeye çalışmak ve haklılık teranelerinin sarmalına düşmek, kendinize yaptığınız en büyük kötülüktür. 

Şehrin aklıyla artık alay etmeyin ve kendinize de çok önemli adam rolü biçmeyin. Bilin ki bu şehrin en önemli değeri Elazığlı hemşerilerimizdir ve büyük bir teveccühle gönüllerde yer eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.