Şehit İlhanlar'a İlk Vefa

Geçtiğimiz günlerde bu köşeden Kıbrıs şehitleri olan ilhanlar kardeşlerin ve onların mücadelelerinin yeni nesle yeterince anlatılmadığı ve gerekli duyarlılığın şehrimiz kurumları tarafından yeterince gösterilmediğini ifade etmiştik.

Şehit İlhanlar'a İlk Vefa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Aralık 1963 tarihinde Yavru Vatan Kıbrıs’ta Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rumlar tarafından şehit edilmesi olayına duyarsız kalmayan Türkiye Petrolleri tarafından Mavi Vatanda Milli Sondaj görevi yapacak 3 gemiye Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğunun ve eşinin isminin verilmesini ise takdirle karşıladığımızı yazmıştık.

Bu önerimizin ardından İl Müftülüğümüz güzel bir etkinlik icra etti ve Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğunun ve eşinin kabirlerinin bulunduğu İcadiye Şehitliğinde program düzenledi. Programda şehitlikte kabirleri bulunan Tabip Binbaşı Nihat İlhan, eşi ve üç çocuğu okunan Kuran’ı kerim ve dualarla andı.

İl Müftüsü Selami Aydın, “Türkiye’mizde Sakarya gaz sahasında gaz araştırması yapan gemilerimize ikmal görevi alan bu gemilerimize isimler verildi. Bu isimler; Hakan, Murat ve Kutsi. Bunların anısında gemilerimiz görev yapacak. Bizde bugünde istedik ki şu anda şehitlerimiz burada yatmaktadır. Babaları da burada bulunmaktadır. Şehitlerimizi ve burada bulunan bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle yad ettik. Muhtarımız da burada Allah kendisinden razı olsun. Bize mihmandarlık yaptı” ifadelerini kullandı.

İl Müftülüğümüzün attığı bu ilk ve önemli adım, her 24 Aralıkta farklı sosyal ve kültürel etkinliklerle de taçlandırılmalı. Bu konuda eskiden beri bu konuya hassasiyet gösteren MANAS Kültür Evi gönüllüleri ile resmi kurumlarımızın işbirliği ile Kıbrıs, Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, vatan savunması, şehit ilhanların mücadelesi ve şehadet kavramı üzerine panel, konferans ve anma programları düzenlenmeli. Ve bu kurumlar şimdiden bu programı etkinlik takvimine yazmalı.