Eken de Konuştu

Olay adam Sedat Peker, YouTube kanalından yayınladığı videolarda farklı iddialar ortaya atmıştı.

Eken de Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peker'in ortaya attığı ve kardeşi Atilla Peker tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gazeteci-yazar Kutlu Adalı'yı öldürdüğü öne sürülen emekli yarbay Korkut Eken, konuya ilişkin sessizliğini bozdu ve tüm iddiaları reddedip şunları söyledi: "O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de alakam yok. Özel Harekat polislerini sadece eğittim. PKK'yla mücadele ettim. Şehirlerde işim olmadı, olmaz da. Bir kez daha belirtiyorum Kutlu Adalı'yı tanımıyorum, bilmiyorum adını da duymamıştım. Gazeteciyle ne işim olur? PKK'yla mücadelem var."

Atilla Peker ile o dönem KKTC'ye gittiğini doğrulayan Eken, PKK terör örgütünün yaralıları Rum Kesimi'ne taşıması olayına el koymak için orada bulunduğunu söyledi.

Sedat Peker’in teker teker dile getirdiği konuların ne kadarının doğru, ne kadarının ise iddia ve iftira olduğunu ortaya çıkartacak savcılarımız var ve bu tür ithamlar bir dönem devlet adına çalışan isimlerin üzerinde bir yafta olarak kalmamalı.

Ne adına olursa olsun, Kıbrıs’ın Uğur Mumcu’su olarak adlandırılan ve gerçeğin peşinde koşan Kutlu Adalı gibi  muhalif bir gazetecinin ölümünün üzerindeki sır perdesi ve sis aralanmalı.