Şehir Masası

Şehrin sorunlarının etkin ve zamanında çözülemediği, bunun da en büyük sebebinin kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonsuzluk ve iletişimsizlik olduğunu hemen her Elazığlı ifade eder ve bu tezini güçlendirecek onlarca örnek verir.

Şehir Masası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hain terör örgütünün bombalanması sonrasında Çaydaçıra mahallesinde inşa edilen ve neredeyse yolun ortasına yapıldığı için güvenlik amacıyla yolun bir şeridinin iptal edildiği, yeni valilik binasının da yine yola çok yakın inşa edilmesi örneğiyle başlar hemşerilerimiz  ve altyapıda kurumlar arası koordinasyonsuzluk sebebiyle bir gün önce belediye tarafından dökülen sıfır asfaltın Doğalgaz firması tarafından habersiz kazılması ile devam eden yığınla örnek anlatır. 

Yeni dönemde yeni Valimiz Ömer Toraman’ın geçtiğimiz gün basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda istişare kültürüne çok önem vereceğini ve paydaşlarla sorunları çözeceklerine dair ipuçları alan bizler, şimdi ve yeniden Şehir Masası projemizi hatırlatalım istedik.

Her ay şehrin en önemlileri ve acilinden başlamak üzere bir sorununun masaya yatırılıp enine boyuna tartışılıp, bunların kamuoyuyla paylaşılıp onların da görüşlerinin alınarak çözüleceği bu yöntem, yöneticilerimizin  de işini kolaylaştıracak ve ellerini daha da güçlendirecektir.

İlimizde çözülen problemleri yerel aktörlerle, Ankara’ya taşınması ve buradaki bakanlıklarda çözülmesi gereken problemleri de siyasetin desteğini alarak çözülmesini getirecek bu sistem halkımızı da mutlu edecektir.

O zaman buyurun Şehir Masası’na ve başlayalım konuşmaya…