İYİ'nin İyileri

Türk siyaseti geçmişte sağ ve sol olarak iki   kol üzerinde yürüdü ve her cenahın bir partisi olurdu. Bu anlamda solun değişmez partisi CHP olurken, sağ cenah uzun dönem Demokrat Parti çizgisinde yer alan Adalet Partisi ile yol yürümüş, 1970'lerde ise sağ cenahta MSP ve MHP de muhafazakar kanatta yerini alan partiler olmuştu.

İYİ'nin İyileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Eylül darbesi sonunda kurulan Anavatan Partisi  ise tüm eğilimleri bünyesinde barındırmış, sonraki yıllarda ise su yatağını yeniden bulmuş ve her bir siyasi hareket kendi ismi kendi misyonuyla  siyasi çalışmalarına devam etmişti.

Bu süreçte birçok parti yeni partiler meydana getirmiş  ve siyaset sahnesi oldukça renklenmişti. Fazilet Partisi Ak Partiyi, MHP İYİ Partiyi, CHP Memleket Hareketini ve  Saadet  Yeniden Refah Partisini meydana getirmiş ve  siyaset sahnesinde yerlerini almışlardı. 

Her yeni parti büyük bir heyecan ile kurulsa da zaman zaman pişmanlıklarda yaşamıyor değil insanlarımız. Yeni umutlarla yeni ufuklara yelken açılan siyaset macerası, tepe yöneticilerin yanlışları ve bunda ısrarcı olmaları hayal kırıklıkları yaratıyor ve zaman zaman bu pişmanlık itiraflarına yansıyor.
İşte istifa etmiş bir İYİ Partili  ilçe kurucusunun bizleri teyit eden sözleri, 

“MHP'den ayrıldık,

Yıllarca mücadele ettiğimiz CHP zihniyetiyle kol kola girdik,

Hain dediğimiz HDP'yi sırtımızda taşıdık..!

Günün sonunda;

İYİ Partiden ayrıldık, MHP'ye dönecek yüzümüz yok!”

İyi’de gelinen son nokta bu. Görünen o ki İyi’nin iyileri partiyi terk ediyorlar yavaş yavaş…

İyi Parti, siyasete iyi başlasa da iyi yürütemedi gibi. İktidar olma uğruna siyaseten oturduğu temel ilkelere ters hamle ve duruşları, Lütfü Türkkan’ın Bingöl vakası ve bu yanlışa Akşener’in sahip çıkması da gösteriyor ki İyi Parti geldiği en yüksek noktaya gelmiş, bundan sonra ise ve özellikle MHP’nin adım adım Anadolu programıyla gerileyerek  düşmeye başlamıştır. 

Bu durum anketlere de yansımaya başladı ve İyi Parti’nin çıkış trendi aynı hızla olmasa bile düşüşe geçmeye başladı. 

Elazığ İyi Parti İl teşkilatının yaptırdığı ankette de bu durum çok net olarak görülüyor. 

İyi Parti Elazığ’da MHP’nin de altında ve beşinci parti konumunda. Oy oranı ise yeni barajı zor aşar seviyede...  

İyi Parti’nin bu kemik oyunu genel merkezin politikaları ve söylemleriyle artırması çok mümkün görülmüyor. Bunu aşmanın en akılcı ve kolay yolu ise partinin taban ve kemik oyuna, ciddi bir artı ve katkı sunacak ve yeni bir heyecan getirecek isimleri listesinde göstermek. 

Görünen o ki İyi Parti’nin ilimizden bir milletvekili çıkarmasının tek ve yegâne yolu birçok kesim ve siyasi cenahtan da oy getirebilecek isimlerin listeye konması.