Seçimin Sonucu

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına atıf yaparak 'Kanal İstanbul'dan söz etti sayın başkan. Sayın Başkan hiç meraklanma Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir.

Seçimin Sonucu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İster içerden, ister dışardan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz hâlâ İstanbul’a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir.  Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleyi kimse girmeyecektir. Gönlünüz rahat olsun sayın başkanım” demiş.

Kılıçdaroğlu ve muhalefet cephesinin Kanalistanbul konusundaki yaklaşımını biliyoruz. Birçok açıdan itirazları var ve bu projenin gerçekleşmemesi adına ellerinden geleni yapıyorlar, yapacaklarını da söylüyorlar.

Hükümet kanadı ise bu projenin hem stratejik olarak hem de şehrin bu alanda da gelişimini sağlamak amacıyla Kanalistabul’u savunuyorlar.

Kanalistanbul projesi etrafında planlanan birçok konut, işyeri, çevre düzenlemesi ve köprü geçişleri ile ilgili birçok ihale TOKİ tarafından yapıldı.

Asıl ihalenin tarihi ise belli değil. 2023 seçimi öncesi yapılması planlanan bu ihale, seçimlerin sonuçları konusunda iş dünyasının görüşü ve tahmini ortaya çıkacak.

Eğer Kanalistanbul ihalesine çok sayıda katılım olur ve kıyasıya bir rekabet ortamı oluşursa Ak Parti yeniden iktidar demektir. Eğer ihaleye katılım az olur ya da olmazsa, iş dünyası Ak Parti’den ümidi kesti demektir.

Dememiz o ki seçimlerden önce seçimlerin sonuçlarına dair ilk ipucu iş dünyasından gelecek. Çünkü iş dünyasının öyle ilkesi, etiği ya da vefası yoktur. Hele hele duygusallık hiçbir zaman kitaplarında yazmaz. Yandaşlık, dönemselliktir ve  çıkarlara göre değişir.  Onlar hangi parti iktidar olursa olsun kazanacakları paraya bakarlar.

Anlayacağınız bu seçimin ilk tüyosunu, Cengiz Holding, Limak Grup, Kolin Grup,  Çalık Holding ve  Sancak Grubun Kanalistanbul ihalesinde gösterecekleri tavra, ve verecekleri tekliflerinden alacağız.