Hatırlanmak Güzel

Ak Parti'nin geçmişten bugüne uyguladığı ancak zaman zaman  ara verdiği uygulamalarından biri de hafta sonları bir milletvekilinin  parti binasında halkı ve seçmenlerin sorunlarını  dinlemesiydi.

Hatırlanmak Güzel
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genelde seçim vaatleri arasında olduğu için seçimlerin yapılmasından hemen sonra başlatılıp birkaç hafta sonra unutulan ve ancak seçimler yaklaşınca yeniden hatırlanan  ve yürürlüğe konulan bu uygulama Elazığ’da da başlatılmış oldu.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından yapılan sosyal paylaşımda, konu şu cümlelerle duyuruldu:

“İl Başkanlığımız tarafından ilki bu hafta gerçekleştirilecek olan, Her hafta bir milletvekilimizin vatandaşlarımızın talep ve önerilerini görüşeceği programımız kapsamında Milletvekilimiz Sn. Sermin Balık, 6 Kasım 2021 Cumartesi günü saat:11.00’de il başkanlığı binamızda bulunacaktır.”

Ağır aksak uygulansa da sonuçta seçen ve seçilen buluşması açısından önemli ve gerekli bir uygulama. Yeniden başlatılan bu uygulama da gösteriyor ki halkın “milletvekillerine  ulaşamıyoruz” tepkileri epey birikmiş. Birikmiş ki İl Başkanlığı da kendilerine binen yükü hafifletmek ve yaymak için bu geleneği yeniden başlatmışlar.

Başlatılan çalışma ne kadar devam eder, milletvekili aynı tür şikâyet ve taleplerden ve bu konularda bir şeyler yapamıyor olmaktan kaynaklı toplantıları bitirir  mi yoksa sürekli hale mi getirir  bilinmez ama  İl Başkanlığının başlattığı bu uygulamayı yerinde ve isabetli gördüğümüzü ifade ediyoruz. Ne de olsa hatırlanmak güzel şey.. Velev ki üç buçuk yılın sonunda da olsa…