Seçimin Kazanan ve Kaybedenleri

31 Mart seçimleri geride kaldı. Sonuçlar gösterdi ki seçimlerin iki kazananı iki de kaybedeni var.  Seçiminin birinci kazananı  oylarını artırmakla kalmayıp ülkeyi baştanbaşa partisinin kırmızı rengine boyayan CHP…

Seçimin Kazanan ve Kaybedenleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İkincisi ise Ak Partili trollerin itham ve iftiralarına maruz kalan, bir milletvekilinin ve bir MKYK üyesinin istifa edip Ak Parti’ye geçen, buna rağmen ülke genelinde yüzde 7 oya ulaşan ve üçüncü parti konumuna yükselen Yeniden Refah Partisi…

CHP’ye giden oylar Ak Parti’ye olan tepkiden kaynaklı öfke oyları olabilir. Ve bu oyların gittiği gibi gelme gibi bir özelliği var. Ancak Yeniden Refah Partisi’ne giden oylar daha çok Ak Parti’nin manevi tükenmişliğini, değerlerinden uzaklaşmasına ve özellikle Filistin konunda söylemden eyleme geçememesine olan bir tepki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında sonuçları büyük bir olgunlukla karşıladığını, bunun bir bitiş ve tükeniş değil yeniden yükselmenin miladı olacağını,  halkın iradesine saygı duyduklarını ve gerekli dersi çıkartarak atacakları radikal adımlarla eksikliklerini telafi edeceklerini söyledi.

Erdoğan’ın bu konuşmasından anladığımız şu ki genel merkez teşkilatlarını tümüyle yenileyecek.

Her türlü yanlışın içinde boğulan ve bu anlamda dip yapan genel merkez teşkilatlarının yenilenmesi ve bunu yaparken de işinin ehli ve profesyonel birilerini değil davasına gönülden inanmış ve Hakk’ın rızasını gözeten samimi insanların gelmesi lazım.

Zira zaman gösterdi ki işinde  çok profesyonel olanlar başka işlerde de profesyonel oluyor ve Ak Partiye hiç de yakışmayan işlere girişiyorlar.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan için bugünden sonra ilk yapılacak iş genel merkezden başlayarak samimi insanlarla yol yürümek. Hani hep sözünü ettikleri ancak bir türlü bulamadıkları Ömerler var ya…  Artık daha çok küstürmeden ve çok kaçırmadan saf, temiz ve ticari ahlakı, dürüstlüğü, güvenirliği ve samimiyetiyle toplumda kabul görmüş isimlerin öne çıkarılması lazım.

Peki, Ak Parti’ye çöreklenmiş ve köküne kadar ranta bulaşmış, maddi olarak en üst seviyeye ulaşmakla birlikte yaşantıda günahın gayyasına düşmüş ihale simsarları ve rant severler buna izin verir mi? Elbette vermez. Zira bu ekip Erdoğan’a kendilerini dünyanın en iyi siyasal iletişim uzmanı, ekonomi danışmanı, şehircilik uzmanı olarak gösteriyor ve bunu kabul ettiriyorlar. Çözüm biraz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ferasetine ve dirayetine bağlı. Bunları gösterirse yeniden yükselme dönemine geçer. Yoksa düşüşü kimse engelleyemez.