Meclis Üyeleri Veto Yedi

31 Mart seçimleri öncesi bu köşeden bazı iddialarımız ve öngörülerimizi yazdık. Yeri ve zamanı gelince bunları tek tek gündeme getireceğiz.

Meclis Üyeleri Veto Yedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bizler bu köşeden bu seçimlerde Belediye Başkan adaylarına verilen oylarla meclis üyelerine verilen oylar arasında ciddi farklar oluşacağını yazmıştık. Buna gerekçe olarak da bazı partilerin, meclis üye listelerini oluştururken kamuoyunun bakışını ve tepkilerini dikkate almadan, toplumda kabul görmediği gibi tepki çeken, sevilmeyen, partiye kazandırma yerine kaybettirme potansiyeli olan isimleri pervasızca tercih ettiklerini dile getirmiştik.

Öngörümüz bizi yanıltmadı ve partilerin Belediye Başkan adayları ile meclis üyesi oyları arasında ciddi uçurumlar oluştu.

Hemen örnekleyelim;

AK Parti’nin adayı Şahin Şerifoğulları  65 bin 682 oy alırken,Belediye meclis  üyeleri 59 bin 320’de kaldı. Fark 6 bin

Yeniden Refah Partisi adayı Faruk Septioğlu 36 bin 364 oy alırken, meclis üyeleri 32 bin 274 oy aldı. Fark 4 bin

Saadet Partisi adayı Abdullah Akın 11 Bin 724 oy alırken meclis üyeliğinde 9 Bin 707 oy aldı. Fark 2 bin.

Bunun tersi de oldu.

CHP adayı Coşkun Çağlar Duran 28 Bin 368 oy alırken, parti meclis üyeliğinde 30 Bin 962 oy alındı. Adayın aldığı oydan 2 bin 594 daha fazla.

MHP adayı Murat Aygen 18 Bin 785 oy alırken meclis üyeliğinde 23 bin 897 oy alındı. Adayın aldığı oydan 5 bin daha fazla…

Seçim öncesine dikkat çektiğimiz olay vuku buldu ve seçmen Ak Parti ve Yeniden Refah Partisinin Belediye meclis üye adaylarını gözü tutmazken, CHP ve MHP meclis üyelerini daha ilkeli ve güvenilir buldu ve bunu sandıkta çok açık bir şekilde gösterdi.

Burada asıl mesajı parti teşkilatlarına verdi. Seçmen, Ak Parti ve YRP’nin adaylarını benimsedi ama bu iki partinin meclis üye adaylarını  içlerine sindiremedi ve tepkisini ortaya koydu.

Elbette burada tüm seçilen ya da seçilemeyen meclis üyelerini aynı kefeye koyarak karakterli insanları zan ve töhmet altında bırakmak istemeyiz. Meclis üyeleri arasında oldukça dürüst, ilkeli, vicdanlı ve saygın isimler var. Ancak birkaç çürük elma, bir küfe elmayı bozabiliyor. 

Her ne kadar seçimlerde bekledikleri sonuçları alamasalar da sağlam, güvenilir ve düzgün isimlerden meclis üyesi listesi hazırlayan CHP ve MHP teşkilatlarını ve liste oluşumuna katkı sunan milletvekilleri ve teşkilatları tebrik etmek gerek.

Bu konuda son sözümüz şu olsun: Seçmenin gözünden hiçbir şey kaçmaz. Bu seçimde öyle bilinçli bir oy kullanıldı ki üç ayrı seçmen pusulasının üçünde de farklı partilere oy verdiklerini dinlediğim yüzlerde kişi oldu bugün.

İl Genel ve Belediye meclis üyelerimizin yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz.  Umarız meclis üyelerimiz şahsi ve kişisel çıkarların değil şehrin çıkarlarının davasını ve amacını güderler.