'Saygı Duyun'

Geçtiğimiz haftalarda bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamalarda Sedat Peker'in her ay bir siyasetçiye 10 bin dolar para gönderdiğini söylemişti.

'Saygı Duyun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklamanın ardından TBMM başkanı Şentop, Soylu’dan bu ismin kim olduğunun açıklanmasını istemiş, Soylu da bu ismin şuan milletvekili olmadığını açıklamıştı.

Bu gelişmeler üzerine dünkü Hakimiyete Göre köşemizde “Eski Vekil(miş)” başlığı ile bir yazı kaleme alarak Soylu’nun son beyanına temkinli yaklaşmış ve Ankara kaynaklarımıza göre bu ismin şu an mecliste olduğunu ifade etmiştik.

Bu tartışmalar devam ederken parayı aldığı iddia edilen Metin Külünk'ten de bir değerlendirme geldi. İddialara ilişkin net bir yorum yapmayan Külünk, "Benim kişilik haklarıma saygı duymaya davet ediyorum sizi. Temel hak ve hürriyetime saygı duymayı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Külünk’ün bu açıklamasından kesin bir hüküm çıkarmak mümkün mü? Biz bu açıklamayı hayır ve evet’in karışımı olan “havet” olarak yorumladık.

Külünk, kesin bir dil kullanarak bu ismin kendisi olmadığını söylemiyor. Ortaya ve muğlak konuşuyor. Olayı yalanlayamıyor ve doğal olarak insanların kafası karışıyor.

Siyasetçiye, gazetecilere ve daha kim bilir birçok üst düzey kamu görevlisine bir mafya lideri neden maaş verir ve bunu ne karşılığı yapar sorusunun cevabını aramak savcıların işi olsa gerek.

Temiz gazeteci, temiz siyasetçi, temiz devlet adamı, temiz bürokrat için temiz eller operasyonu şart oldu artık.